xhdnuhgimb54870b2fa0cd8Στο Συνέδριο «Οι προορισμοί του θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος της Ρωσίας και της Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε στο Ρώσικο Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα , συμμετείχε ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Μπράμος Παναγιώτης, με στόχο την αξιοποίηση του έντονου θρησκευτικού στοιχείου και της πληθώρας των προσκυνημάτων που υπάρχουν στην Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας για την προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία.
Το Συνέδρο που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, είχε ως στόχο να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες, τις βασικές τάσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού στη Ρωσία και στην Ελλάδα, καθώς και η παρουσίαση προορισμών θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνήματος των δύο χωρών
«Ο θρησκευτικός τουρισμός συνδυάζει πνευματικά, πολιτισμικά και ιστορικά θέματα. Η Περιφέρειά μας έχει πνευματική παράδοση αιώνων, διαθέτει 6 ιερές μητροπόλεις και πληθώρα ναών, μοναστηριών και προσκυνημάτων, που συχνά βρίσκονται σε τοποθεσίες απαράμιλλου φυσικού κάλους» ανέφερε ο κ. Μπράμος και συμπλήρωσε «Για εμάς ο προσκυνηματικός και θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα για τη διεύρυνση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Από την άλλη, με το λαό της Ρωσίας υπάρχουν στενοί θρησκευτικοί και πνευματικοί δεσμοί, και αποτελεί μία από τις βασικές αγορές στόχους μας.».
Το Συνέδριο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές (ρωσική -ελληνική) και συμμετείχαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Διεύθυνσης Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Γιαριλόβα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χρήστος Πάλλης, έλληνες και ρώσοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι Περιφερειών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.