lainiothsΔεν πάει πολύς καιρός που σε ένα προφητικό – όπως αποδείχθηκε – άρθρο μου είχα επισημάνει ότι με διάφορους «Δούρειους Ίππους» το καταρρέον πολιτικό σύστημα πάει να στήσει ένα νέο 1965, με μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια που είχε ως σκοπό να υπάρξουν αποστάτες που θα ψήφιζαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εξασφάλιζαν την παράταση του βίου της καταστροφικότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

Το Κίνημα μας, με τη στεντόρεια και πατριωτική φωνή που το διακρίνει, είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τους εκβιασμούς, τις απειλές, αλλά και τις προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών μας από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Δυστυχώς, όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ακόμη και όταν προέκυψε η επίσημη καταγγελία της βουλευτίνας μας Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα δωροδοκίας της, το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα έσπευσε να τη βγάλει με τα φερέφωνά του «γραφική» και να την αποδομήσει.

Τι μπορούν, όμως, να πουν τώρα, με το καραμπινάτο πολιτικό σκάνδαλο της απόπειρας χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη; Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή καταγγελία. Εδώ υπάρχουν αδιάσειστα και ακλόνητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την προσπάθεια δωροδοκίας του βουλευτή μας.

Υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες, οι οποίες περιέχουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις και για άλλες δωροδοκίες, που επιχειρήθηκε να γίνουν προς βουλευτές μας, πάντα για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Αν έχουν άντερα να ανοίξουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του μεσάζοντα για να φανεί αν συνομιλούσε με τον Δημήτρη Σταμάτη του πρωθυπουργικού γραφείου και να δούμε αν ο ίδιος ο Σαμαράς έπαιρνε τηλέφωνο βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Αν έχουν κότσια να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της και να φέρει σε πέρας το έργο της, ώστε να αποδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο το πανάθλιο σκηνικό που παραπέμπει στις μέρες μας σε ένα νέο 1965.

Και αν θέλουν, να ψάξουν όσο μπορούν τον πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο. Δεν θα βρουν απολύτως τίποτα να του προσάψουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν εναντίον του.

Πάντως, τώρα ξέρουμε, τώρα καταλαβαίνουμε, γιατί παρουσιάζονταν τόσο σίγουροι ότι έχουν τους 180 βουλευτές για να βγάλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Και τώρα ξέρουμε ότι πόνταραν σε πιθανές εξαγορές βουλευτών για να πετύχουν το σκοπό τους.

Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Λογάριαζαν χωρίς να υπολογίζουν ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και με ύψιστη προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα μας από αυτούς, τους «yes men» της τρόικας, τους υπόλογους για την οικονομική κατοχή που βιώνουμε σήμερα.

Και είναι απολύτως βέβαιο ότι η μέρα που θα απαλλαγούμε από τη μιαρή παρουσία τους πλησιάζει. Έρχεται το τέλος τους, ό, τι κι αν κάνουν, όσες αποστασίες κι αν επιχειρήσουν να στήσουν.

Εμείς, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν φοβόμαστε τίποτα και κανένα. Είμαστε εδώ, ενωμένοι και δυνατοί, πανέτοιμοι να τους διώξουμε, να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, για μια κοινωνία που θα έχει ψηλά το κεφάλι σε μια πραγματικά υπερήφανη και κυρίαρχη Ελλάδα!

Όσες και όσοι επιθυμούν το ίδιο, η συμπόρευση μαζί μας είναι μονόδρομος!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”
ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ