SFIRI DIKASTIRIOUΟ Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που είχε εισαχθεί στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου, «παγώνει» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΗΜ». Οι αντιδράσεις του νομικού κόσμου και τις αγοράς απέδωσαν, για ένα θέμα που ισοπέδωνε την Δικονομία στα ζητήματα της αναγκαστικής εκτέλεσης και των πλειστηριασμών, όπως εμπεριστατωμένα τέθηκε και από τις επαρχιακές εφημερίδες και τον πρόεδρό τους Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ημ» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ετέθη… βέτο όσον αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έδωσε στην δημοσιότητα και εισήγαγε στη Βουλή την προπερασμένη Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ΄.Χαρ.Αθανασίου.

Ο νέος Κώδικας έχει προκαλέσει τη μήνη του νομικού κόσμου όλης της χώρας αλλά και φορέων της Αγοράς και όχι μόνο. Να θυμίσουμε ότι ευθαρσώς το θέμα του νέου Κώδικα εστιάζοντας στις αλλαγές που επιφέρει για τους πλειστηριασμούς έθεσε σε όλους τους τόνους… από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων ο πρόεδρος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δύο μόλις ημέρες μετά την κατάθεση του Κώδικα ενώ στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε παρέμβαση του Αχαιού προέδρου της ΕΙΗΕΕ και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης με μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή που δημοσιεύθηκε σε περιφερειακές εφημερίδες όλης της χώρας με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να τονίζει ότι: «Ενδεικτικά αναφέρω τη διάταξη που προβλέπει τη «δυνατότητα επίσκεψης του κατασχεθέντος ακινήτου από υποψήφιους πλειοδότες» διαταράσσοντας την οικογενειακή γαλήνη κάθε υπερχρεωμένου νοικοκυριού με την αρχή των διαδικασιών κατάσχεσης.

Ο δανειστής ούτε λίγο ούτε πολύ αναγάγετε στο «τιμώμενο» και «υπερ-προστατευόμενο» μέρος στην οποιαδήποτε πλέον οικονομική διαφορά μπορεί να έχει προκύψει από οποιαδήποτε διαταγή πληρωμής…» καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην βάλει την υπογραφή του στην πιο μελανή σελίδα της σύγχρονης νομικής ιστορίας, παραίνεση που φυσικά απευθύνεται και σε όλους τους βουλευτές που πρόκειται να κληθούν να ψηφίσουν τον Κώδικα…

Οι αντιδράσεις λοιπόν, φαίνεται ότι τη δεδομένη στιγμή έπιασαν τόπο… και η πληροφόρηση από την Ιπποκράτους είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «παγώνει» προς το παρόν την όποια συζήτηση προκειμένου να υπάρξουν… βελτιώσεις.