seismos aigioΤο μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών στα κτίρια για τα οποία είχαν γίνει αιτήσεις και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας σε επικοινωνία που είχε με τον Γ.Γ.Δημοσίων Έργων κ΄. Σιμόπουλο του μετέφερε ότι ήδη έχει δοθεί «εντολή» από τον αρμόδιο υπουργό Μ.Χρυσοχοϊδη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.Την ίδια ώρα ξεπερνούν τις 80 οι αιτήσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 586 ευρώ σε οικονομικά αδύναμους δημότες που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης Νοεμβρίου 2014 και οι οποίες αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Υπενθυμίζεται πως μετά την κήρυξη του Δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις και ενεργοποιήθηκε η σχετική νομοθεσία για την καταβολή του ποσού αυτού σε σεισμόπληκτα νοικοκυριά, ώστε να πραγματοποιήσουν απλές επισκευαστικές εργασίες και να αντικαταστήσουν τυχόν κατεστραμμένη οικοσκευή.
Όσοι πολίτες λοιπόν έχουν σπίτι που χαρακτηρίστηκε προσωρινά ακατοίκητο (δηλαδή με κίτρινη γραμμή) και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο, μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που είναι:
α) Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι η κύρια κατοικία.
β)Μισθωτήριο Συμβόλαιο σε περίπτωση ενοικίασης.
γ) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης – εκκαθαριστικό 2014 .
δ) Αντίγραφο Εντύπου Ε9.
Πληροφορίες στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, Νικ.Πλαστήρα 19 (Παλαιό Νοσοκομείο) και στο τηλ. 26910-26136.