MHTROPOYLOSΗ βούληση της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων για την επόμενη μέρα του Περιφερειακού Τύπου εκφράστηκε με τον πλέον παραστατικό τρόπο κατά τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων που πραγματοποιήθηκε το περ.Σάββατο την αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης στην Αθήνα παρόντος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ & αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ΄. Ευάγγελου Βενιζέλου, της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Σοφίας Βούλτεψη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ΄.Αλέξη Μητρόπουλου και της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ κας Έλενας Κουντουρά.
Πέραν της σπουδαιότητας των εργασιών της Συνέλευσης για τα εσωτερικά θέματα του κλάδου και της επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης στην Διοίκηση του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου (για τρίτη θητεία με ποσοστό 90%) το μήνυμα ήταν σαφές από την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των κομμάτων για τα βήματα που πρέπει ακόμα να γίνουν για να «θωρακιστεί» ακόμα περισσότερο ο Τύπος της περιφέρειας.
Στην «σκιαγράφηση» με σαφήνεια των ανοικτών θεμάτων που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ από το βήμα της Συνέλευσης, εκφράζοντας τους εκδότες της Περιφέρειας, οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν ήταν συγκεκριμένες:

-«Παρίσταμαι και υπό την κυβερνητική μου ιδιότητα και όλα αυτά που είπατε θα τα μεταφέρω στους υπουργούς, θα τα συζητήσω με τον Πρωθυπουργό. Η κυρία Βούλτεψη θα το κάνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο ως αρμόδια υπουργός. Θα έχω, λοιπόν, και τη συνέχεια της συζήτησής σας.
Από τη δική μου παρουσία, αυτό που ήθελα να προκύψει είναι αυτός ο προβληματισμός για το μέλλον της χώρας και για το μέλλον του δικού σας ρόλου, ο οποίος είναι πάντα πολύ σημαντικός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ΄.Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ η κα Σοφία Βούλτεψη τόνισε: «Όσο εξαρτάται από εμένα, από εδώ και πέρα, που ανοίγουν αυτοί οι ορίζοντες, θα εφαρμόζεται απολύτως ο νόμος, με απόλυτη διαφάνεια, κυρίως όσον αφορά στο ποσοστό διανομής των κονδυλίων μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας και από εκεί και πέρα, ελπίζουμε όλοι, με την έξοδο της χώρας μας από την περιπέτεια, να αυξηθούν και οι διαφημιστικές δαπάνες.
Θα παρέμβω οπωσδήποτε για την εφαρμογή του νόμου, αλλά και όπου μπορώ για να βοηθήσω σε κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του Περιφερειακού Τύπου».
Ξεκάθαρες ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων με τον κ΄. Αλέξη Μητρόπουλο να αναφέρει: «η αμέριστη στήριξή σας από την Πολιτεία είναι προϋπόθεση για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών, για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής τοπικής διαδικασίας, για τη δημιουργική οργάνωση του τοπικού βίου» και την κα Κουντουρά να τονίζει ότι: «Η θέση μας είναι δίπλα στην προσπάθεια των εκδοτών της Περιφέρειας στηρίζοντας το έργο τους» .

Λεζάντα στη φωτό: Στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας κατά την προσέλευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το διακριτικό βλέμμα της κυβερνητικής εκπροσώπου που απεδείχθη εξαιρετική «οικοδέσποινα»

*Μετά την έγκριση ομόφωνα του οικονομικού απολογισμού της περασμένης χρήσης, από την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, νέο Πειθαρχικό και Εξελεγκτική Επιτροπή.
Αμέσως μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος (Αχαϊα)
Γραμματέας: Σταύρος Καραμπερόπουλος (Πειραιάς)
Αντιπρόεδρος: Θέμης Πεταλωτής (Σέρρες)
Ταμίας: Αναστασία Μπάρκα (Ζάκυνθος)
Έφορος: Γιάννης Καντάς (Βοιωτία)

Αναπληρωματικά μέλη: Φωτεινή Τζέκα –Παπαγεωργίου (Γιάννενα), Νίκος Κατσαράκης (Χίος), Μιχάλης Κοζύρης (Λασίθι).

Πειθαρχικό Συμβούλιο:
Βαχλιωτης Διονύσης (Καβάλα), Ζιαγκα Μαρία (Τρίκαλα), Σκουτέρης Χρήστος (Κόρινθος), Σταυρίδου Στέλλα (Δράμα), Κατοπόδης Αντώνιος (Αττική).

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Καρανίκας Παναγιώτης (Νάξος), Φανφάνης Σταύρος (Κομοτηνή), Παρασκευοπούλου Πόπη (Μεσολόγγι)