DEYAΜε έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη συνέρχεται στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγίου. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στη μιάμιση το μεσημέρι και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας άνοιξε σοβαρά η συζήτηση για επέκταση της ΔΕΥΑ (ώστε να καλύπτει όλο το εύρος του δήμου Αιγιαλείας), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους… λογαριασμούς.Από την πλευρά του ο Θανάσης Παναγόπουλος με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και την κριτική που του ασκήθηκε από τη μειοψηφία (τόσο από τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο όσο κι από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο) εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί για αύξηση δημοτικών τελών…
Άλλωστε και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Δευτέρας για το ΔΣ της ΔΕΥΑ που αφορά την έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγίου» και περιλαμβάνεται στο γενικότερο έργο του ενιαίου αποχετευτικού δικτύου, είναι θέμα που σχετίζεται με την φερόμενη «αναγκαιότητα» επέκτασης της ΔΕΥΑ Αιγίου σε όλο το δήμο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ
Ένα επίσης σημαντικό θέμα είναι η συζήτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τη διοίκηση της ΔΕΥΑ και βέβαια τους… καταναλωτές δεδομένης της αδυναμίας πληρωμής λογαριασμών στο γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που υφίστανται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι στη ΔΕΥΑ προεδρεύει ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος (με αναπληρωτή του ως μέλος τον κ. Μπούνια Δημήτριο) και τα υπόλοιπα μέλη έχουν ως εξής:
Αντιπρόεδρος: Αλεξόπουλος Γρηγόριος, δημότης, με αναπληρωτή τον κ. Κάλπη Αθανάσιο.
Τσουκαλά Μαρία, Δημοτική Σύμβουλο, με αναπληρώτρια την κ. Βασιλακοπούλου Διαμάντω.
Χριστόπουλος Βασίλειος του Θεοφάνους, Δημοτικός Σύμβουλος, με αναπληρωτή τον Βαρδάκη Ευστράτιο.
Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος από τη μειοψηφία με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Μεντζελόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο πλειοψηφίας.
Σταυροπούλου Μαρία, δημότισσα, με αναπληρώτρια την κα Τηλιγάδη Αλεξάνδρα, δημότισσα.
Μπούνιας Παντελής, δημότης με αναπληρωτή τον κ. Γκίκα Γεώργιο, δημότη.
Καρτέρη Γεωργία, Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, με αναπληρώτρια την κ. Υφαντή Αικατερίνη, εκπρόσωπο Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου.
Εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων της Επιχείρησης, με αναπληρωτή του.