patra_ergw_logw_coverΜια διαφορετική γνωριμία με την Πάτρα μέσα από ζωγραφικές απεικονίσεις αποτελεί το λεύκωμα με τίτλο «Πάτρα: έργω και λόγω – Όψεις υδατογραφίας μιας σύγχρονης πόλης» το οποίο κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στις 8.00 μ.μ. στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά.
Πρωταγωνιστές του λευκώματος είναι τα έργα της νευρολόγου και ζωγράφου Ευαγγελίας Τσιμπρή, που καλύπτουν γνωστές και άγνωστες πλευρές της πόλης, σκιαγραφώντας το σύγχρονο χαρακτήρα της και τις επιρροές από την πλούσια ιστορία της.
Τα έργα συνοδεύονται από κείμενα της αν. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευανθίας Στιβανάκη, τα οποία αφενός σχολιάζουν με λογοτεχνικό ύφος τα έργα και τις περιοχές που απεικονίζουν και αφετέρου δίνουν βασικές πληροφορίες για την ιστορία της Πάτρας.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ευαγγελίας Τσιμπρή με τίτλο «Πάτρα: Όψεις υδατογραφίας». Η έκθεση γίνεται με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, για το λεύκωμα θα μιλήσει ο επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης και οι συντελεστές του λευκώματος Ευ. Στιβανάκη και Ευ. Τσιμπρή.