limenasparalavi1Στην οριστική παραλαβή του νέου λιμένα Αιγίου προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγιαλείας το πρωί της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου, με μια σύντομη αλλά συγκινητική διαδικασία, δεδομένου ότι πλέον το μεγάλο έργο πνοής για την περιοχή και τυπικά ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την άδειοδότηση λειτουργίας του στο άμεσα προσεχές διάστημα.
Μετά τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες εβδομάδες τα μέλη της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου “Ολοκλήρωση λιμενικών έργων και κατασκευή βασικών έργων επιδομής νέου λιμένα Αιγίου”, η ανάδοχος εταιρεία “Ηλιοχώρα” προχώρησε στη βελτίωση και αποκατάσταση όσων σημείων εντοπίστηκαν και έχρηζαν επεμβάσεων, ώστε να μπουν οι υπογραφές στο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος μίλησε για μια μεγάλη και ιστορική μέρα για την ευρύτερη περιοχή. “Με την οριστική παραλαβή του νέου λιμένα μας δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας, που είναι η άδεια λειτουργίας του” συνέχισε ο κ. Φιλιππάτος, τονίζοντας: “Στο διάστημα μεταξύ της προσωρινής παραλαβής του έργου μέχρι σήμερα διαπιστώθηκαν μερικά μικροπροβλήματα που είχαν υποδειχθεί στην ανάδοχο εταιρεία αλλά ευτυχώς βελτιώθηκαν. Σήμερα, μας παραδόθηκε το εγχειρίδιο συντήρησης και λειτουργίας του νέου λιμανιού και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Από πλευράς μας, το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. υπόσχεται πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Από την θέση μου, θέλω να ευχαριστήσω την πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Τσουκαλά και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. για την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα τελευταία χρόνια για την κατασκευή του έργου, όπως και τους πρώην Δημάρχους για τις προσπάθειες που έκαναν για να φτάσουμε στη σημερινή οριστική παραλαβή του έργου και τέλος ευχαριστώ τον σημερινό Δήμαρχο Αιγιάλειας, Θανάση Παναγόπουλο, για τη στήριξη του σε μένα και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου”.

Παρόντες στην παραλαβή του έργου ήταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι εκπρόσωποι της εταιρείας “Ηλιοχώρα” κ.κ. Ανδρέας Καρρόπουλος και Άκης Κατοπόδης, μέλη της επιβλέπουσας του έργου Διεύθυνσης Τεχνικού Έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας κα Βασιλική Ψυχράμη και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κα Μαρία Τσουκαλά.