triantafyllopoulos dΜία σειρά εκκρεμοτήτων που αφορούν στις υποδομές των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας,τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν από κοινού το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αίγιο,ο Πολιτευτής Αχαΐας ΝΔ (και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και Μέλους της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε) Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ.Θανάσης Παναγόπουλος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Βασιλική Ψυχράμη, με τον Αντιπρόεδρο των “Κτιριακών Υποδομών”(πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο,στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αίγιο με Κλιμάκια της “ΚτΥΠ” για μετασεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων, στην οποία και παρέστησαν άπαντες μαζί και με τη νέα Πρόεδρο της “Σ.Ε” του Δήμου κ.Αλέκα Τηλιγάδη-Βελαώρα.

Για το νέο 2ο Λύκειο Αιγίου
Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου,που είναι το μόνο που λειτουργεί εδώ και μια εικοσαετία σε Προκάτ αίθουσες,με ανύπαρκτο αύλιο χώρο ή χώρο εκδηλώσεων, σε υλοποίηση σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ το 2014. Ο Αντιπρόεδρος της “ΚτΥΠ” επανέλαβε πως το έργο βρίσκεται σε προτεραιότητα καλώντας τον Δήμαρχο να ξεκαθαρίσει άμεσα το οικοπεδικό ζήτημα, κάτι για το οποίο ο κ.Παναγόπουλος δεσμεύτηκε, τονίζοντας πως χειρίζεται το θέμα με όσο το δυνατόν συμφερότερο οικονομικά τρόπο για το δήμο.

Για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 1ου Γυμνασίου Αιγίου
Μετά από κοινή πρόταση,κλιμάκιο επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τον σεισμό του 1995 ,Αίθουσα Τελετών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου,για να ζητηθεί τελικά η κατεδάφισή της από τον Δήμο,κάτι που ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει σύντομα προς λήψη απόφασης στο Δ.Σ, ενώ ο κ. Αθανασόπουλος από την πλευρά του έδωσε ήδη εντολή στις υπηρεσίες να αναζητήσουν σχετικές μελέτες ώστε να διερευνηθεί η οικονομική δυνατότητα ανέγερσης νέας- σύγχρονης με κρατική χρηματοδότηση ή μέσω του αναμενόμενου ΕΣΠΑ.

Για το Ειδικό Σχολείο Αιγίου
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, ζήτησε την παραχώρηση επιπλέον χώρου στο Ειδικό Σχολείο Αιγίου και το 10ο Δημοτικό Σχολείο με την τοποθέτηση προκάτ Αίθουσας σε ένα από τα δύο,κάτι που της ζητήθηκε να αποστείλει στην “ΚτΥΠ” εγγράφως για να αναζητηθεί τρόπος ικανοποίησης του αιτήματος.

Τέλος στο αίτημα του Δημάρχου για μικρές εργασίες ελαιοχρωματισμού σε σχολεία κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τα οποία και του ζητούνται από τις Διευθύνσεις τους, ο κ.Αθανασόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα μιας κοινής εργολαβίας,αν και αντιπρότεινε την εκτέλεση των μικροέργων αυτών από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή ή την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει χρηματοδότηση κι εργολαβία του πρώην ΟΣΚ επ’ αυτών.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αφού υπογράμμισε το συνεχές ενδιαφέρον του κ. Αθανασόπουλου για την περιοχή, αρκέστηκε στο να επαναλάβει πως “οι σχολικές υποδομές της περιοχής θέλουν ενίσχυση για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό τη διαμόρφωση σύγχρονων χώρων μάθησης,αφού οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες κατασκευάστηκαν δεκαετίες πριν και δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες μαθητών και καθηγητών”.