ds ok newΜε μοναδικό αντικείμενο τη «Λήψη απόφασης για την κήρυξη του Δήμου Αιγιαλείας: α) Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και β) Ως σεισμόπληκτης περιοχής» η χθεσινή ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας.
«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την σεισμική δραστηριότητα της 7ης Νοεμβρίου 2014, σε μία πρώτη εκτίμηση από τις επιτροπές αυτοψίας εντοπίζονται σε ιδιωτικά κτίρια (οικίες και οικοσυσκευές), σε καταστήματα, δημοτικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς σταθμούς, εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, δρόμους και υποδομές, σε κοιμητήρια, στα δίκτυα ύδρευσης, στα δίκτυα άρδευσης, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, στην αγροτική και την δημοτική οδοποιία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ.Παναγόπουλος.
Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας έχε ως εξής: «Λόγω των εκτεταμένων καταστροφών σε όλη την γεωγραφική έκταση του Δήμου Αιγιαλείας:
α) Ο Δήμος να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και
β) να χαρακτηριστεί ο Δήμος μας ως σεισμόπληκτη περιοχή.
Η παρούσα απόφαση συνοδευόμενη από την απόφαση αριθμ. 4/2014 του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς ήτοι:
1. Στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης,
2. Στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος,
3. Στον Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος και
4. Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ώστε να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις».