ARENAΌλοι μας έχουμε αντικρύσει τα τρία ψηλόκορμα, χιλιόχρονα πλατάνια, τα οποία ενωμένα κοντά στη βάση τους σ’ ένα φυτικό σχηματισμό, αποτελούν το πράσινο, ζωντανό άντρο, που στεγάζει το ιερό προσκύνημα της Παναγίας μας στο χωριό Πλατανιώτισσα των ΚαλαβρύτωνΣήμερα δυστυχώς ο ιστορικός αυτός πλάτανος κινδυνεύει αφού οι ειδικοί που επεσκέφθησαν το Προσκύνημα διαπίστωσαν κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, ότι ένας από τους κλάδους του ιστορικού δένδρου του πλατάνου, στο κοίλωμα του οποίου ευρίσκεται το Ιερό Ναϊδριο, έχει προσβληθεί από τον μύκητα Ceratocystis platani.
«Την κρίσιμη αυτή ώρα, όλοι μαζί πρέπει να καταφύγουμε με ελπίδα και δυνατή πίστη στην Παναγία μας, και να της ζητήσουμε θερμά να προστατεύσει τον οίκο της και να αποτρέψει μία τέτοια καταστροφή. Με πρωτοβουλία λοιπόν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αμβροσίου καθιερώνεται ο Νοέμβριος ως μήνας προσευχής διά την διάσωση του ιερού πλατάνου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ.
Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα του μηνός Νοεμβρίου (αρχής γενομένης από χθες 3/11, 10/11, 17/11, 24/11) και ώρα 17.00 θα τελείται Εσπερινός και Παράκληση τόσο στο Ιερό Προσκύνημα, όσο και στους ιερούς Ναούς του Αιγίου και των Καλαβρύτων