dhmoti syspeirosh aigialeiasΜετά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, εξ αφορμής των ζημιών που προκάλεσε στην πόλη του Αιγίου και στον υπόλοιπο Δήμο Αιγιάλειας ο σεισμός της 7ης Νοεμβρίου, από την Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας του πρώην Δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, τονίζονται τα εξής:

“Η άμεση αποκατάσταση των νέων πληγών του Εγκέλαδου και η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων συμπολιτών μας, με κάθε νόμιμο τρόπο, είναι υποχρέωση της Πολιτείας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση στεκόμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι κάθε θεσμικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, συνδράμοντας με γνώση, κοινή θέληση κι εμπειρία.
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κι αδιεξόδων για πολλά νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της τοπικής μας κοινωνίας, η αποκατάστασή τους μέσω κρατικών αρωγών είναι μονόδρομος.
Τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να ενισχύσουν το αίτημα του Δήμου,ώστε να κηρυχθεί σε “Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης”,με οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών του και η άμεση αποστολή αιτήματος εκ μέρους της Περιφέρειας στο Υπουργείο Υποδομών για χαρακτηρισμό τους ως “σεισμόπληκτες”.
Για τον σκοπό αυτό, σήμερα, στις 5μ.μ ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξής μας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με την ιδιότητα και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, θα παραστεί -μαζί με τον κ. Δήμαρχο – στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ενισχύοντας το παναιγιάλειο αίτημα”.