EYRO DEHΔραματικές στιγμές πέρασε μια ηλικιωμένη- μηχανικά υποστηριζόμενη – γυναίκα, η οποία ζει με οξυγόνο και πάσχει από διαβήτη, ενώ ο άντρας της είναι καρδιοπαθής.
Η γυναίκα, που κατοικεί στην περιοχή της Εγλυκάδας, την περασμένη εβδομάδα είδε μπροστά στην πόρτα της συνεργείο της ΔΕΗ να την ενημερώνει πως λόγω οφειλής θα της κόψει το ρεύμα .
Έντρομη τους ενημέρωσε πως από το 1981 είναι με μηχανική υποστήριξη σημειώνοντας πως έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να μην της κόβουν το ρεύμα, όπως προβλέπεται από το νόμο, ακόμα κι’ αν έχει οφειλή, λόγω της μηχανικής υποστήριξης.
Το συνεργείο της έδωσε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου να «καταθέσει εκ νέου τα δικαιολογητικά της» τα οποία η ΔΕΗ μάλλον είχε χάσει.
Η οφειλή προς την ΔΕΗ ανερχόταν σε 1200 ευρώ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε του υπευθύνους να δώσουν εντολή διακοπής του ρεύματος, παρόλο που εκτός από το πρόβλημα που έχει η ηλικιωμένη , σοβαρό πρόβλημα καρδιοπάθειας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και σύζυγός της.
Η οικογένεια ζει με 600 ευρώ το μήνα και έχει τέσσερα άνεργα παιδιά από τα οποία τα τρία είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, αλλά παρά τις προσπάθειες τους δεν βρίσκουν δουλειά, με αποτέλεσμα όλοι να συντηρούνται από την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει ο πατέρας.