seismos aigioΕπιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο, απέστειλε ο Σύλλογος Μηχανικών και Εργοληπτών Δ.Ε. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με αίτημα τον χαρακτηρισμό του Δήμου Αιγιαλείας ως σεισμόπληκτου μετά τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου.Η επιστολή απεστάλη σε συνεννόηση με το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε το προεδρείο του Συλλόγου την Κυριακή.
Αναλυτικά, η επιστολή που υπογράφεται για το Δ.Σ. από τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Ταξιαρχόπουλο και τη γραμματέα κα Γεωργία Μπίρη, αναφέρει τα εξής:
“Ως γνωστόν στις 7 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Αιγιάλειας έγινε ισχυρή σεισμική δόνηση, με αποτέλεσμα να προκλήθούν ζημιές σε αρκετά κτίρια στην πόλη του Αιγίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι ζημιές αυτές είναι κυρίως στις τοιχοπληρώσεις και σε κάποια κτίρια στο δομικό σύστημα του φέροντος οργανισμού.
Οι αιτήσεις των πληγέντων πολιτών της Αιγιάλειας για έλεγχο της κατοικίας τους από τα κλιμάκια του ΤΑΣ και της ΥΑΣ ξεπερνούν τις 2.000 μέχρι σήμερα.
Από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (14/11/2014) έχουν χαρακτηριστεί
1. 105 κατοικίες προσωρινά μη κατοικήσιμες
2. 27 καταστήματα προσωρινά μη λειτουργήσιμα.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να χαρακτηριστεί ο Δήμος Αιγιαλείας ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗ περιοχή”.