kitrini trapezokathismataΣτον ΚΟΚ η κίτρινη διαγράμμιση απαγορεύει τη στάθμευση, στην περίπτωση των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια της οδού Μητροπόλεως ο δήμος Αιγιαλείας προχώρησε σε κίτρινη διαγράμμιση προκειμένου να αντιμετωπίσει το …πρόβλημα που πλέον αποτελεί «γόρδιο» δεσμό.
Το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων της Μητροπόλεως έχει πάρει διαστάσεις μετά την καταγγελία συμπολίτισσας και το θέμα έχει φτάσει μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται η απόδοση ευθυνών… Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος και υπηρεσιακός παράγοντας της Τεχνικής Υπηρεσίας κλήθηκαν στην Εισαγγελία.
Παράλληλα χθες συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε διαγράμμιση και συγκεκριμένα οριοθέτησαν με κίτρινη γραμμή στο πεζοδρόμιο το χώρο που μπορούν να καταλαμβάνουν καρέκλες και τραπέζια. Άλλωστε είναι σαφές ότι πέρα από την καλή πρόθεση που μπορεί να έχουν οι καταστηματάρχες για να μην καταπατούν τα όρια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο… να περιορίσουν τους πελάτες τους να μην «απλώνονται» με τις καρέκλες τους προς τα έξω. Έτσι στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί κάπως το θέμα ώστε να παραμένει κενός ο χώρος προκειμένου να μπορούν να διέρχονται οι πολίτες ο δήμος προχώρησε σε μια κάπως… αντιαισθητική κίνηση όπως αυτή της κίτρινης διαγράμμισης.
Παράλληλα όμως από πλευράς δημοτικής αρχής αυτό που διαμηνύεται είναι ότι οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.
«Με από εντολή του δημάρχου θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να εντάξουμε στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2015, μελέτη για διαπλάτυνση του πεζοδρομίου» ανέφερε ερωτηθείς από τον «Ημ» ο αντιδήμαρχος Έργων κ΄.Δημ.Φιλιππάτος.