drasyΜολονότι οι περισσότερες εισηγήσεις είναι έτοιμες μέρες νωρίτερα και μπορούν να σταλούν εύκολα ηλεκτρονικά σε όλους, ο Πρόεδρος επιλέγει να τις παρέχει μόνο τυπωμένες την προηγούμενη μέρα. Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο υποβιβάζεται σε απλό όργανο διεκπεραίωσης

Και στα δύο προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια ζητήσαμε να μας αποστέλλονται ηλεκτρονικά και έγκαιρα οι εισηγήσεις για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου δεν το έκανε παρόλο που οι περισσότερες εισηγήσεις βρίσκονταν έτοιμες μέρες νωρίτερα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δημοτικών υπηρεσιών. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορούσαν να σταλούν με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Κι όμως, ο Δήμος Αιγιάλειας προτιμά να ταλαιπωρεί υπαλλήλους για να βγάζουν και να συρράβουν εκατοντάδες φωτοτυπίες προκειμένου να ετοιμάσουν ένα μεγάλο πακέτο για κάθε παράταξη την ημέρα πριν το Συμβούλιο.

Έτσι, ενώ με ένα ‘κλικ’ μπορούσαμε να έχουμε τις εισηγήσεις μέρες νωρίτερα και να τις μελετήσουμε και το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει μέσα σε ένα απόγευμα να μελετήσουμε 70 θέματα Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάμεσα σε αυτά, 17 θέματα για επιβολή δημοτικών τελών και φόρων, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, επιχορηγήσεις, προτάσεις για σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου και άλλα θέματα που σχετίζονται με σοβαρά ζητήματα όπως η λειτουργία της λαϊκής αγοράς και το θέμα της ΕΡΓΟΣΕ στον Ερινεό!

Γιατί δεν κάνει ο Δήμος το αυτονόητο; Γιατί δεν φροντίζει να αποστέλλονται οι εισηγήσεις (έστω, όσες είναι έτοιμες) ηλεκτρονικά στη γραμματεία και από εκεί σε όλους; Είναι ανίκανοι για κάτι τόσο απλό; Αδιαφορούν; Μήπως εσκεμμένα θέλουν να υποβαθμίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο;

«Μα αυτό γίνεται τόσα χρόνια» θα πει κάποιος… Αυτό όχι μόνο δεν είναι δικαιολογία, αλλά δείχνει πόσο βαθιά έχει ριζώσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Πρέπει να σταματήσει.

Κώστας Παπακωνσταντίνου
Δημοτικός Σύμβουλος