DIKASTIRIAΑποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου αποφάσισαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, καθώς και τη μη συμμετοχή του συλλόγου στο δημοψήφισμα της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας σχετικά με την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του νομοσχεδίου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Αναλυτικά, η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Αποχή των μελών τoυ δικηγορικου Συλλόγου από τα καθήκοντά τους μέχρι και την 5-12-2014 σε συμμόρφωση της απόφασης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.
2. Την μη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου στο δημοψήφισμα για τον ακόλουθο λόγο:
Η απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας ήταν να γίνει δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία του Νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Η εκ των υστέρων ανακοίνωση από την Ολομέλεια περί αντικειμένου του εν λόγω δημοψηφίσματος και του είδους και της μορφής των κινητοποιήσεων διαφοροποιεί αυθαίρετα την απόφαση της ολομέλειας και ουσιαστικά στοχεύει στην υπομόνευση της αγωνιστικής μας κινητοποίησης που έχει ήδη θεσμικά αποφασιστεί.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβολία το μοναδικό όπλο που έχει δυστυχώς ο κλάδος μας την αποχή ως τελευταίο ανάχωμα στην απειλή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
*Παράλληλα σήμερα Τρίτη στη μιάμιση το μεσημέρι από πλευράς προέδρου και μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου θα παραχωρηθεί ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ προκειμένου να δοθούν επιπλέον διευκρινιστικά στοιχεία για τους πλειστηριασμούς και τις καταστροφικές για την αγορά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επιπτώσεις που θα επιφέρει εάν τελικά ψηφιστεί ο νέος κώδικας.