nosokomeio kalavritonΑπαντώντας στην με αρ. 331/23-4-15 αναφορά, της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Ανάγκη λειτουργίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων ως αυτόνομου Ν.Π.Δ.Δ.», το Υπουργείο Υγείας μας ενημέρωσε, ότι η εν λόγω Μονάδα, είναι ενοποιημένη, με την οργανική μονάδα της έδρας Αίγιο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ. 123818/31-12-2012 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 3486/Β/2012), που εκδόθηκε κατά εφαρμογή του άρθρου 2 του Ν. 4052/1012.Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ. επανεξετάζει τις διοικητικές διασυνδέσεις Νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν στις Δημ. Δομές Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Επιπροσθέτως, η 6η ΥΠΕ, αναφορικά με τη στελέχωση του Γ.Ν. Καλαβρύτων, μας ενημέρωσε ότι για τις άμεσες ανάγκες σε προσωπικό, επίκειται, εντός του μηνός Ιουνίου, να τοποθετηθούν επιπλέον δυο υπόχρεοι ιατροί.
Εντός του 2015 το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι άμεσες ανάγκες θα καλυφθούν από άμεση προκήρυξη 800 θέσεων επικουρικών ιατρών, 600 επικουρικών λοιπού προσωπικού και νοσηλευτών και 622 επικουρικών ιατρών για την Π.Φ.Υ. Επίσης, σχεδιάζεται η άμεση πρόσληψη 500 ιατρών και νοσηλευτών για ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ. Κατά το σχεδιασμό των προκηρύξεων αυτών λαμβάνονται υπόψη όλα τα κενά θέσεων που παρουσιάζονται στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας και ιδίως στις νησιωτικές, δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές.
Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις έχει ως στόχο την άμεση στήριξη των Δημόσιων Δομών Υγείας μέσω της αναγκαίας στελεχιακής ενίσχυσης. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιείται η διαδικασία επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών προσλήψεων για όλες τις εκκρεμούσες κατηγορίες, ενώ προωθείται η διαδικασία πρόσληψης επικουρικών ιατρών και υγειονομικών. Παράλληλα προωθείται ένας σχεδιασμός σταδιακής κάλυψης με μόνιμες θέσεις όλων των επειγουσών αναγκών στα Νοσοκομεία, ειδικά της περιφέρειας και των άγονων – νησιωτικών περιοχών.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ