ilectriko tsigaroΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέθοδος διακοπής και υποκατάστασης του καπνίσματος, προειδοποιούν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξίσου βλαβερές συνέπειες στην υγεία με αυτές του κανονικού τσιγάρου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκαλεί το 80% της φλεγμονής στο πνεύμονα όπως και το τσιγάρο, ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πνευμονολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνος Μονάδας Πνευμονολογίας και Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία νόσο των πνευμόνων, που κατά 80- 90% οφείλεται στο κάπνισμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ΧΑΠ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Προκαλεί τον θάνατο τριών…

zougla.gr