FERRYΤο όνειρο της επαναλειτουργίας γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Αιγίου με την απέναντι …όχθη φαίνεται ότι είναι έτοιμο να πάρει «σάρκα και οστά». Άλλωστε είναι πολλές οι προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην κατεύθυνση αυτή ωστόσο το σημαντικότερο είναι να βρεθεί πλοίο και να υπάρξει «οικονομοτεχνική μελέτη» που να συμφέρει την εταιρία.
Ενδιαφερόμενη πλοιοκτήτρια εταιρία υπάρχει ωστόσο είναι στο «χέρι» των τοπικών κοινωνιών να πείσουν ότι… μπορούν να στηρίξουν τη γραμμή. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος έχει καλέσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στο γραφείο του στο δημαρχείο τον δήμαρχο Δωρίδος Γιώργο Καπετζώνη προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι παράμετροι και από κοινού οι δύο δήμοι να καθίσουν στο «τραπέζι» με τον πλοιοκτήτη έχοντας μιας ουσιαστική και δελεαστική πρόταση.
Στην σύσκεψη της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι από την Αδελφότητα Δωρίδος (Σωματείο που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια) ενώ ο δήμαρχος Αιγιαλείας έχει καλέσει και εκπρόσωπο του Σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών Αιγιαλείας αφού είναι σαφές ότι μόνον με «οργανωμένη» δουλειά θα μπορούσε να στηριχθεί η γραμμή και τα φορτηγά αναμφίβολα είναι βασικός «αιμοδότης» για το φέρυ μπότ.
Κατόπιν αυτού θα υπάρξει συνάντηση με την πλοιοκτήτρια εταιρία ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή με την ελπίδα να επαναλειτουργήσει η γραμμή που εξυπηρετούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους των δύο περιοχών…

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ