dhmos aigioyΕίθισται όλες οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών με την ανάληψη των καθηκόντων τους να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των…κληροδοτημάτων και στην ίδια γραμμή πλεύσης κινείται και η νέα δημοτική αρχή που καλείται να κερδίσει το «στοίχημα» και να μην έχουν οι προσπάθειές της την «μοίρα» των προηγούμενων που έμειναν στις… εξαγγελίες.
Στο πλαίσιο αυτό και μέσω της αναζήτησης εξεύρεσης πόρων το οικονομικό επιτελείο του δήμου βρίσκεται σε «αναμόχλευση» όλων των υποθέσεων που αφορούν κληροδοτήματα κλπ. Έτσι χθες βγήκε από το «συρτάρι» μια γνωστή εδώ και πολλά χρόνια διαθήκη η οποία στην ουσία έχει «αραχνιάσει».
Πρόκειται για τη γνωστή διαθήκη (από το 1984 περίπου) του αειμνήστου Ιακώβου Βιτάλ (ελληνοεβραϊκής καταγωγής που διέμενε στις ΗΠΑ) με την οποία παραχωρείτο στο δήμο (Αιγίου τότε) οίκημα επί της οδού Ταξιαρχών. Το παλαιό οίκημα υπέστη ζημιές από το σεισμό, κατεδαφίστηκε και στη θέση του έχει γίνει ένα όμορφο παρκάκι. Όμως υπάρχουν και περί τις 35-40.000 δολάρια που βάσει της βούλησης του διαθέτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως κρίνει ο δήμος…
Ίδωμεν!