katsaniotisΆνω – κάτω, όπως όλα δείχνουν, είναι στο εσωτερικό της η ΝΔ. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα είναι «καζάνι που βράζει» καθώς τα σενάρια των πρόωρων εκλογών φουντώνουν και η ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει επικίνδυνα. Την ώρα δηλαδή που ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, την ίδια ακριβώς ώρα παραιτούνται ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, και οι Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο κ. Ανδρέας Κατασανιώτης, όπως όλοι θυμόμαστε, ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ. Ο πρώην γενικός γραμματέας επικοινωνίας υπέβαλε την παραίτησή του καθώς στοχεύει σε μία θέση βουλευτού Αχαίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η παραίτηση του ήταν επιβεβλημένη καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι κατέχοντες κρατική θέση θα πρέπει να παραιτηθούν έγκαιρα αυτής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν υποψηφιότητα σε επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Σε δήλωσή του ,ο κ. Κατσανιώτης επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας πως θα εκδώσει και γραπτή ανακοίνωση, στην οποία θα εμπεριέχεται το σκεπτικό της απόφασής του, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με την πρόθεσή του να εμπλακεί με τα της κεντρικής πολιτικής σκηνής ορμώμενος από την Αχαΐα.
Σημειώνεται δε ότι και οι τρεις πρώην γενικοί γραμματείς μπορούν πλέον να θέσουν υποψηφιότητα ακόμη και εάν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ετοιμάζονται ακόμα δύο γενικοί γραμματείς να παραιτηθούν για να κατέλθουν υποψήφιοι. Τις τελευταίες ώρες ακούγονται έντονα τα ονόματα του Στράτου Σιμόπουλου γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων και του κ. Παναγιώτης Κοκκόρη γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως χαρακτηριστικά λένε γαλάζια στελέχη, το κλίμα της προεκλογικής περιόδου το «άναψε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Χαλκιδική αφού αντί να παρουσιάσει το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας περιορίστηκε σε αοριστολογίες περί «πατριωτισμού» και στην γνωστή επίθεση που εξαπολύει κατά του ΣΥΡΙΖΑ στις περισσότερες ομιλίες του.
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς έχει χάσει την εμπιστοσύνη στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, ενώ αρκετοί αναρωτιούνται «ποιοι γαλάζιοι βουλευτές θα συναινέσουν στα πάνω από 1.000 προαπαιτούμενα που θέτει επιτακτικά η τρόικα;».
Βοά ολόκληρη η πολιτική και δημοσιογραφική… πιάτσα πως το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο παρά με το θέμα του εκλογικού νόμου και την εύρεση προσώπου που θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 180 για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το κλίμα είναι εκρηκτικό και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τις εξελίξεις. Το δυστύχημα είναι πως αντί να τις δρομολογούν, σέρνονται πίσω από αυτές…