aigialeonΤην αναβολή… της συζήτησης για τον προϋπολογισμό της Λιμενικής Επιτροπής και της έγκρισης Τεχνικού Προγράμματος Έργων περιόδου 2015 ζήτησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξής μας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος δηλώνοντας ότι η σχετική εισήγηση του εστάλη λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής.
Οι εξηγήσεις που παρείχε ο νέος πρόεδρος κ.Δημήτρης Φιλιππάτος ήταν ότι η προθεσμία για το «μάστερ πλαν» του νέου λιμανιού τον Απρίλιο του 2015 δεν επιτρέπει την αναβολή δηλώνοντας στο σώμα ότι πρέπει 15 Νοεμβρίου να έχει έρθει προς ψήφιση προς το Δημοτικό Συμβούλιο «εγκεκριμένο».
Κατόπιν αυτών ο κ.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση δεδομένου ότι ο κ.Φιλιππάτος έβαλε το θέμα προς ψηφοφορία, εισήγηση η οποία πέρασε ομόφωνα των παρισταμένων (την ψήφισε και ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας της παράταξης Θεοδωρακόπουλου).
«Η οικονομική πολιτική της Λιμενικής Επιτροπής και ο προγραμματισμός των Τεχνικών Έργων του νέου Λιμένα προϋποθέτει αν μη τι άλλο ώριμη συζήτηση για την επιλογή αναγκών και προτεραιοτήτων στην αναπτυξιακή προοπτική που απαιτούν από εμάς οι συμπολίτες μας για το νέο λιμάνι» σχολίασε ο κ.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.
Τα έργα που ψήφισε το νέο ΔΣ είναι:
1. Γεφυροπλάστιγγα νέου λιμένα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 23.000,00 ΕΥΡΩ
2. Ενίσχυση περίφραξης νέου λιμένα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 20.000,00 ΕΥΡΩ
3. Ανάδειξη και ανάπλαση των 12 Βρυσών και του πλατάνου του Παυσανία ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10.000,00 ΕΥΡΩ
4. Επέκταση συστήματος πυρόσβεσης στο λιμένα Αιγίου ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 5.000,00 ΕΥΡΩ
5. Συντήρηση και επισκευή Αποθηκών και Στεγάστρου λιμένα Αιγίου
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 15.000,00 ΕΥΡΩ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 73.000,00 ΕΥΡΩ

Την «οχύρωση» του Λιμένα Αιγίου και κατ`επέκταση της Αιγιάλειας από τον ιό έμπολα ζήτησε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος
Το θέμα της «οχύρωσης» του λιμένα και κατ`επέκταση της περιοχής της Αιγιάλειας έθεσε επίσης κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Λιμενικής Επιτροπής ο κ.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ζητώντας ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν δεδομένου ότι στο λιμάνι του Αιγίου καταφτάνουν πλοία από τρίτες χώρες.
Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα με τον λιμενάρχη Αιγίου να αποκαλύπτει ότι μόλις σήμερα έφτασε από το υπουργείο σχετικό έγγραφο βάσει του οποίου πλέον με ευθύνη του καπετάνιου του εκάστοτε πλοίου θα πρέπει να δηλώνεται (με υπεύθυνη δήλωση) προς την εκάστοτε λιμενική αρχή όπου εισέρχεται το πλοίο, όλη η πορεία που έχει διαγράψει, από ποιες χώρες δηλαδή έχει περάσει αλλά και εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει επιβάτης (ή ναυτικός) με συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «ύποπτα» για έμπολα.
Σύμφωνα με τον λιμενάρχη το πρώτο πλοίο που καλείται να «δώσει» εγγράφως όλη την πορεία του καταφτάνει στο λιμάνι του Αιγίου το ερχόμενο Σάββατο από τη γειτονική Ιταλία ωστόσο το μεγάλο ερώτημα είναι πάντα από ποιες χώρες έχει διέλθει.
Ο προβληματισμός που έθεσε ο κ.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αφορούσε ωστόσο γενικότερα το κατά πόσον είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα κρούσμα έμπολα, εάν υπάρχει ο εξοπλισμός και γενικότερα ο σχεδιασμός εάν δηλωθεί από κάποιο καπετάνιο ότι υπάρχει φόβος ύπαρξης του ιού, ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.