paek dhmarxosΣκοπός της δημοτικής αρχής και των επαγγελματικών κλάδων της είναι να συνεργαστούν με μεθοδικότητα για την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων των επαγγελματιών στην περιοχή της Αιγιαλείας.
Στο κάλεσμα, λοιπόν, της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης ανταποκρίθηκαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αιγιάλειας και Ανατολικής Αιγιάλειας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, η συντεχνία Αρτοποιών, το Σωματείο Ταξί, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, ο Σύλλογος Τεχνιτών-Φανοποιών, ο Σύλλογος Υδραυλικών, ο Σύλλογος Ψυκτικών και πολλοί άλλοι καλύπτοντας όλους τους φορείς επαγγελματιών της Αιγιάλειας καθώς και ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να καθιερωθεί η συνάντηση αυτή μία φορά κάθε τρίμηνο. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχαν κληθεί οι παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου παρά μόνον η δημοτική αρχή αφού προφανώς δεσμεύσεις από το δήμαρχο «ήθελαν» σε πρώτη φάση οι διοργανωτές…
Στα αιτήματα και τις προτάσεις των επαγγελματιών απάντησε ο δήμαρχος καλώντας τους όλοι μαζί να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες, που προσφέρονται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει το «καρφί» του για την… προηγούμενη δημοτική αρχή. «Οι προηγούμενοι δεν λειτούργησαν σωστά και έκαναν αλόγιστη χρήση των χρημάτων. Εμείς που ανήκουμε στη νέα γενιά των ανθρώπων που κρατούμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας και έχουμε απέναντί μας τη φτώχεια, οφείλουμε να μην αφήσουμε ούτε μία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα μέσω των προγραμμάτων και δεν κινήσουμε τις διαδικασίες, τότε η στάση μας θα είναι εγκληματική απέναντι στην πόλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρεμβάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας
Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΠΑΕΚ, όπου παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της αγοράς.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Σπυρόπουλος πρότεινε για μια κλειστή, φυλασσόμενη και ελεγχόμενη λαϊκή αγορά, πρόταση την οποία είδε θετικά ο Δήμαρχος. Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο αντιπρόεδρος , κ. Μαυρίδης, επέστησε την προσοχή για τη λαϊκή του Αγίου Αθανασίου που ενώ έχει καταργηθεί εδώ και τρία χρόνια συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος των εμπόρων της πόλης και παράλληλα έθιξε το θέμα και για τους πλανόδιους στις παρυφές της οδού Βασιλέως Κων/νου. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει. Τέλος η Γ. Γραμματέας του συλλόγου , κ. Σκούντζου, παρακάλεσε τον Δήμαρχο να μην ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως μέσα στις γιορτές έτσι ώστε να μην αναστατωθεί η αγορά , όπου διαβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν ή τον Φεβρουάριο ή μετά τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.

«Αυστηρότητα»… για όσους δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη
Στο θέμα που έθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Ράλλη για μείωση των τελών των επαγγελματιών κατά 50% και μείωση στις προσαυξήσεις στα πρόστιμα, ο δήμαρχος απάντησε πως στόχος του τα τέλη ανταποδοτικά να επιστρέψουν στις εκάστοτε περιοχές, όμως ξεκαθάρισε πως όσοι δεν …πληρώνουν και αρνούνται το διακανονισμό, θα τους αφαιρείται η άδεια.

‘’Δεν σκοπεύω να χαριστώ σε κανέναν ούτε να σβήσω πρόστιμα. Θα εφαρμόσω το νόμο και δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος’’, δήλωσε, κάνοντας λόγο και για την παράνομη αφισοκόλληση, που τόσο τον ενοχλεί, προανήγγειλε τσουχτερά πρόστιμα.

«ΣΟΣ» για το κυκλοφοριακό –προτάσεις στο «τραπέζι»
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα έθεσε στη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Παναγιώτης Αγγελόπουλος, προτείνοντας την καθιέρωση συμβολικού αντίτιμου στα πάρκινγκ και απομάκρυνση των, χρόνια σταθμευμένων σε αυτά, οχημάτων.
Επίσης έγινε αναφορά στο κυκλοφοριακό στο κομμάτι της Κλεομένους Οικονόμου, από την Τρίγωνη Πλατεία ως την Αιγιαλέως, με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Σωτήρη Σπηλιωτόπουλο να προτείνει κορύνες στη μέση του δρόμου για να αποφευχθεί το παρκάρισμα αριστερά και δεξιά και τον δήμαρχο να αντιπροτείνει τη λύση της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου. Ακόμη ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε στην «εγκληματική» κατά τη γνώμη του απόφαση επί δημαρχίας Καραφωτιά, να βγουν τα αστικά από το εμπορικό κέντρο του Αιγίου και ζήτησε τη συνεργασία του δήμου και του Αστικού σχετικά με τα νέα προγράμματα, κάνοντας τέλος γνωστή τη συνεργασία του Αστικού με συγκοινωνιολόγο για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας, η οποία με τη σειρά της θα προσκομιστεί στο δήμο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και έκλεισε με την από κοινού απόφαση της περιοδικής επανάληψης της.