1«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της είχε και έχει πάντα ως στόχευση τον άνθρωπο, τη στήριξή του και την φροντίδα του με κάθε μέσο. Είμαστε στο πλευρό των Συλλόγων και των Φορέων και προσπαθούμε να προτρέψουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, καθώς η υγεία είναι το σημαντικότερο στη ζωή μας. Συγχαίρω ειλικρινά το Σύλλογο «Άλμα Ζωής» για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την επίσκεψή του σήμερα το μεσημέρι στη δράση «Δωρεάν κλινική εξέταση (ψηλάφηση) μαστού» που πραγματοποιείται στην πλατεία Γεωργίου Α’ και διοργανώνει μέχρι και αύριο ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο Νομό Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Για τη συγκεκριμένη δράση του Συλλόγου έχει διατεθεί η ιατρική Κινητή Μονάδα Υγείας «Χρίστος Φραγκίδης» της Περιφέρειας, ενώ το «παρών» σήμερα έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου κ.α.
«Οι παρεμβάσεις μας ως Περιφερειακή Αρχή αλλά και ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει και συμπεριλάβει για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι προς αυτή τη στόχευση και φυσικά, η Περιφέρεια στηρίζει το έργο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», όπως και άλλων, και τις προσπάθειές τους για να ενημερώσουν όσο δυνατόν περισσότερους πολίτες για αυτό το σοβαρό ζήτημα, περνώντας τους το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια θα είναι εκεί και στην τελική διοργάνωση του «Άλματος Ζωής» με τίτλο «Pink the Port» που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου.
Να υπενθυμίσουμε, πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλοντας να στηρίξει ως συνδιοργανωτής το «Run Greece» (διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων»), το οποίο είναι μια σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου με σκοπό να προβάλει το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις της χώρας μας, διαθέτει την Κινητή Ιατρική Μονάδα «Χρίστος Φραγκίδης» στη διοργάνωση της ερχόμενης Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2014 στο κέντρο της Πάτρας.