NERA DROMOS LIMANIΗ χθεσινή -έντονη ομολογουμένως- νεροποντή έφερε στην επιφάνεια ένα μείζον θέμα που ναι μεν αντιμετωπίστηκε ωστόσο ανέδειξε την προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Για αρκετή ώρα η οδός Ψαρρών στην παραλία του Αιγίου έμοιαζε με ποτάμι και το πρόβλημα είναι πως κάθε φορά που η βροχή θα είναι έντονη το φαινόμενο θα…επαναλαμβάνεται. Ο λόγος; Ελλάς το μεγαλείο σου! Στη μελέτη κατασκευής του νέου λιμένα δεν έχει προβλεφθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διοχετεύονται τα όμβρια ύδατα προς την θάλασσα κάτι που αναμένεται να γίνει όταν… κατασκευαστεί ο πολυπόθητος δρόμος σύνδεσης της Εθνικής Οδού με το Λιμάνι.
Την σοβαρή παράλειψη είχε επισημάνει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο εγγράφως προς την Περιφέρεια ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αιγίου κ΄.Π.Νικολόπουλος χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια λύση αφού η κατασκευάστρια εταιρία του λιμένα δεν είχε… υποχρέωση κατασκευής αγωγών επί του δρόμου.

«ΦΟΥΛΑΡΕΙ» Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην «πνιγεί» η περιοχή, από πλευράς ΔΕΥΑ αντιμετωπίζεται η κατάσταση με άντληση υδάτων προς τον Βιολογικό Καθαρισμό. Ωστόσο οι ποσότητες των νερών σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή είναι πολύ μεγάλες και υπάρχει κίνδυνος για τον Βιολογικό καθαρισμό. «Προς το παρόν αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και τα αντλιοστάσια του Βιολογικού ανταποκρίνονται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα» ανέφερε ερωτηθείς από τον «Ημ» ο κ΄.Νικολόπουλος τονίζοντας όμως ότι απευχόμαστε πιο έντονα… καιρικά φαινόμενα.
Συγκεκριμένα από τη ΔΕΥΑ η μόνη λύση για να μην πλημμυρίσουν ιδιοκτησίες και να μην είναι απροσπέλαστος ο δρόμος χθες έγινε άντληση υδάτων από τα δύο φρεάτια επί της Ψαρρών προς τον Βιολογικό, ωστόσο για αρκετή ώρα είχαν λιμνάσει μεγάλες ποσότητες νερού.

Εκτός όμως από την οδό Ψαρρών στο ίδιο… έργο θεατές ήσαν οι πολίτες στο κέντρο του Αιγίου και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως (περίπου από τα Φανάρια έως την Αγία Τριάδα) όπου το νερό έτρεχε «ποτάμι» μόλις έπιασε η μπόρα.
Ως απάντηση στις «γκρίνιες» των πολιτών ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ επισημαίνει ωστόσο ότι: «Δεν είναι θέμα αμέλειας από πλευράς της ΔΕΥΑ, το αντίθετο μάλιστα! Στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης τα νερά καταλήγουν στο δίκτυο των λυμάτων κι αν ξεβουλώσουμε τελείως τα φρεάτια στο συγκεκριμένο κομμάτι οι ποσότητες των υδάτων και όχι μόνο… θα καταλήξουν στα υπόγεια των κτιρίων! Έτσι αναγκαστικά αφήνουμε τα νερά να φτάνουν μέχρι το ύψος περίπου της Αγίας Τριάδας όπου εκεί διοχετεύονται στον αγωγό όμβριων». Επισημαίνεται ωστόσο ότι εάν προχωρήσει η ανάπλαση της Μητροπόλεως έχει προβλεφθεί να κατασκευαστούν σκάρες όμβριων υδάτων ώστε να πάψει να παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο.

Μικροπροβλήματα στην Κουλούρα

Μικροπροβλήματα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημ.Φιλιππάτο αντιμετωπίστηκαν άμεσα στην περιοχή της Κουλούρας πλησίον της Εθνικής Οδού.
Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν συσσωρευμένα σκουπίδια και αντικείμενα και μετά την έκκληση του προέδρου της Κουλούρας ξεκίνησε καθαρισμός που όμως δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τον κ΄.Φιλιππάτο σήμερα θα συνεχιστούν οι εργασίες προκειμένου να καθαριστεί το σημείο και να μην υπάρξουν προβλήματα από τα νερά της βροχής.
Γενικότερα πάντως ο κ.Φιλιππάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση της πρώτης έντονης νεροποντής στην περιοχή αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ήμασταν σε μεγάλο βαθμό έτοιμοι, είχαμε καθαρίσει φρεάτια και με το φως της ημέρας θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη η επιχείρηση καθαριότητας και κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων ώστε να μην έχουμε προβλήματα».

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ