astegosΣτην έγκριση του φακέλου που έχει υποβάλλει ο δήμος Αιγιαλείας όσον αφορά το πρόγραμμα αποκατάστασης αστέγων οικογενειών ευελπιστεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη  Το θέμα θα συζητηθεί και στην μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού όπως τονίζει η αντιδήμαρχος από πλευράς δήμου προχωρούν οι διαδικασίες και φαίνεται πως η έκβαση θα είναι θετική για ένταξη του δήμου στο σχετικό πρόγραμμα ανακούφισης συμπολιτών που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την κα Ψυχράμη έχουν καταθέσει αιτήσεις για την ένταξή τους στο συγκεκριμένα πρόγραμμα «50» Αιγιαλείς… που σημαίνει ότι δυστυχώς και στον δήμο μας οι ανάγκες είναι αυξημένες. Ήδη από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου ωστόσο εξετάζονται οι αιτήσεις και κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά περίπτωση, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα.
Να θυμίσουμε ότι ο δήμος Αιγιαλεία έχει καταθέσει φάκελο δικαιολογητικών για την ένταξη στο πρόγραμμα “Στέγαση και επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που στοχεύει στην ανάπτυξη Σχεδίων που θα λαμβάνουν υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των αστέγων.
Κωδικοποιημένα οι ομάδες-στόχος του προγράμματος είναι:
-οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων
-οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των ∆ήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
-γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
-άτομα που φιλοξενούνται σε ∆ομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.
Όπως τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Βασιλική Ψυχράμη, οι δράσεις αφορούν στην ανακούφιση των ωφελούμενων τόσο με την κάλυψη, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, του κόστους του ενοικίου αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική κ.α.
Σημειώνεται ότι από το δήμο ορίστηκε ως επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος η κα Ψυχράμη, με την αρωγή τριών αρμοδίων δημοτικών υπαλλήλων, ώστε μετά την τυχόν έγκριση από το Υπουργείο και ακολούθως την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, να ξεκινήσει αμέσως η υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ