Sxolepitr2Το πρωί της Δευτέρας (6/10) στο Γραφείο της “Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας” έγινε η παράδοση της Προεδρίας του ΝΠΔΔ από τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο του Δ.Σ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο στην νεοεκλεγείσα – από το Δημοτικό Συμβούλιο- Πρόεδρο του φορέα κ. Αλέκα Τηλιγάδη-Βελαώρα, επί χρόνια Εκπαιδευτικό.
Παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Βασιλική Ψυχράμη, ο απερχόμενος Πρόεδρος ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα της “Σ.Ε’ αλλά και τις εκκρεμότητες, ενώ μόλις χθες κατέστη δυνατή και η πίστωση 40.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Σχολικών Μονάδων της περιοχής, ως απόρροια της Γ’ Κατανομής χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδά τους,καθώς και η αποπληρωμή επισκευαστικών εργασιών που εκτελέστηκαν πρόσφατα σε 3ο και 4ο Γυμνάσιο Αιγίου καθώς και στο ΓΕΛ Καμαρών.
Στα εκκρεμή θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης από την “Σ.Ε”, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, συγκαταλέγονται οι εργασίες στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του Σχολικού Συγκροτήματος Καμαρών, εργασίες φύλαξης των μαθητών του εκεί Γυμνασίου αλλά και η μεταφορά του Γραφείου της Διεύθυνσης του Λυκείου. Επιπλέον, ετέθη και η εκκρεμή αναβάθμιση οκτώ Η/Υ του 4ου Γυμνασίου Αιγίου.
“Το 99,9% των έγγραφων αιτημάτων του συνόλου των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητας της Σχολικής Επιτροπής έχει απολύτως ικανοποιηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο, τόσο σε μικρά έργα όσο και σε τεχνολογικό ή άλλο εξοπλισμό” υπογράμμισε ο απερχόμενος Πρόεδρος.
Επίσης, δόθηκαν κατευθύνσεις για τις οικονομικές υποχρεώσεις της “Σ.Ε” προς προμηθευτές και οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, δημιουργήθηκαν δε από το μεγάλο χρονικό κενό (των τεσσάρων περίπου μηνώ) στην τακτική χρηματοδότηση του ΝΠΔΔ.
Η Αντιδήμαρχος κ. Ψυχράμη, πρότεινε την εξεύρεση πόρων και από Ευρωπαϊκή πηγή, ενώ η νέα Πρόεδρος της “Σ.Ε” ζήτησε από τον προκάτοχό της να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία για το καλύτερο δυνατό έργο του ΝΠΔΔ, πολύ δε περισσότερο αφού ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επανεξελέγη και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της “Σ.Ε”, εκπροσωπώντας εν μέρει την αντιπολίτευση του δήμου.
“Θέλω να συνεχιστεί και να μεγαλώσει το έργο της Σ.Ε και γι’ αυτό θα σταθώ στοπ πλάϊ της νέας Προέδρου και της φίλης Αντιδημάρχου Παιδείας, χωρίς την παραμικρή αντιπολιτευτική διάθεση.Θέλω να επιτύχουν στα καθήκοντά τους γιατί αυτό θέλουν τα σχολεία μας και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία άλλωστε η κ. Τηλιγάδη και η κ. Ψυχράμη ανήκουν”, σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.
Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ του ΝΠΔΔ θα διεξαχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού εκκρεμεί η καθαρογραφή της απόφασης αλλαγής Προέδρου από το Δημοτικό Συμβούλιο.