psyxologikoΗ Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου στα πλαίσια της σωστής και υπεύθυνης ενημέρωσης, οργανώνει Διάλεξη σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες.
Η προγραμματισμένη Διάλεξη θα γίνει τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα Διαλέξεων της βιβλιοθήκης (Ανδρονοπούλου 12, πίσω από τη Φανερωμένη, στο Αίγιο), με ομιλητές την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια κα Χαρά Θεοδωρακοπούλου και τον κο Δημήτρη Θεοδωρόπουλο Κοινωνικό Λειτουργό.
Το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι :

«Αυτοκτονία: Έλλειψη διάθεσης για τη ζωή ή μια κραυγή απόγνωσης για ζωή;»

Τα περιστατικά αυτόχειρων συνανθρώπων μας διεγείρουν ποικίλα συναισθήματα για τη ζωή και το νόημα που της δίνουμε. Τα αίτια των αυτοκτονιών είναι συγκεκριμένα, οι αφορμές ωστόσο πάρα πολλές. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τί γίνεται μέσα μας, πριν την πράξη της αυτοκτονίας. Σε αυτή την εκδήλωση οι ομιλητές θα αναλύσουν το ψυχικό υπόβαθρο των αυτοκτονικών πράξεων με στόχο την κατανόηση του φαινομένου. Θα αναφερθούν στην πρόληψη καθώς και την ορθότερη στάση μας, δίπλα σε ανθρώπους που δηλώνουν σκέψεις αυτοκτονίας.

Στο τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης αλλά και ανταλλαγή απόψεων.