ebolaΣτη μάχη κατά του Έμπολα θα ριχτεί και ο στρατός στη χώρα μας, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει άσκηση ετοιμότητας της χώρας μας απέναντι στον θανατηφόρο ιό, στην οποία θα συμμετέχει και ο ελληνικός στρατός!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newsit.gr, με εντολή του υπουργού Υγείας, Μ. Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες άσκηση με τη συμβολή του στρατού ώστε και στην πράξη να φανεί αν η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πιθανή απειλή του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, βρίσκεται σε έναν «κόκκινο συναγερμό».

Την ίδια στιγμή το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ετοιμάζει σε συνεννόηση με το στρατό την άσκηση προσομοίωσης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα. Έτσι, τα στελέχη του τομέα της υγείας θα μεταβούν σε ειδικό χώρο του στρατού όπου και θα ενημερώσουν με ειδικά μαθήματα τα σώματα ασφαλείας.

Πως θα γίνουν τα μαθήματα

Ο τρόπος που έχει επιλεγεί για να αρχίσουν να «μπαίνουν» στη μάχη κατά του Έμπολα όλο και περισσότερες δυνάμεις, θα είναι ο εξής:

1ον. Θα γίνουν προφορικά μαθήματα.

rashonline.gr

2ον. Θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια με ποιους τρόπους θα αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.

3ον. Με ειδικές στολές οι άνδρες του στρατού θα εμφανιστούν να αγγίζουν πιθανούς ασθενείς ενώ στη συνέχεια θα μάθουν με τι τρόπο αφαιρούνται οι μολυσμένες στολές, η αποθήκευσή τους καθώς και η απολύμανση τους.