kentro proliosisΤο Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 17:30 οι εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας θα πραγματοποιήσουν την εναρκτήρια ολομέλειά τους στο Στέκι της ομάδας εθελοντών Αιγίου ΔΙΕΞΟΔΟΣ, προαύλιος χώρος Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα, είσοδος από Κλ.Οικονόμου στο Αίγιο.50 εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε Πάτρα, Αίγιο και Ακράτα, δίνουν ραντεβού συνάντησης για να μοιραστούν την εμπειρία από την συμμετοχή τους στις ομάδες, να εμψυχωθούν και να θέσουν νέους στόχους.
Οι δράσεις των ομάδων στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται ευρύτερα με την ποιότητα ζωής στον τόπο τους, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων όσο και σε επίπεδο φυσικού περιβάλλοντος και καθημερινής ζωής. Ενδεικτικά κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς οι ομάδες προσέγγισαν 600 περίπου ενήλικες και παιδιά μέσα από την υλοποίηση 28 δράσεων οι οποίες ήταν: εργαστήρια για γονείς και παιδιά, προβολές ταινιών, ανάπλαση πλατείας – δεντροφύτευση, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, κατάβαση ποταμού Κράθη κ.λπ.
Για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στις εθελοντικές ομάδες αλλά και για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις των ομάδων σε κάθε περιοχή, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610 226948 & 2610623290, μέσω e-mail: [email protected] ή στην ιστοσελίδα μας: www.kpachaia.gr.