ds ok newΜε «κολύμβηση» στα βαθιά η πρεμιέρα της δημοτικής αρχής Αιγιάλειας που κλήθηκε χθες στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να απαντήσει κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση του Κολυμβητηρίου με τους τόνους να ανεβαίνουν και τον Θανάση Παναγόπουλο να χάνει την ψυχραιμία του.
Ο δήμαρχος κατά την ενημέρωσή του ανέφερε ότι έχουν γίνει κινήσεις στην κατεύθυνση λειτουργίας του Κολυμβητηρίου και για το θέμα αυτό έχει συναντήσει ως γνωστόν τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό για να δεχθεί άσκηση κριτικής από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ΄.Ανδριανό, ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος καυτηρίασε παράλληλα το γεγονός ότι το θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση παρότι εγγράφως είχε καταθέσει αίτημα να έρθουν στο συμβούλιο όλα τα στοιχεία του φακέλου ώστε να είναι σε γνώση όλων των συμβούλων και κατ`επέκταση της πόλης, τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή. «Τι φάκελο καταθέσατε; Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου; Υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει κάποιος επενδυτής; Θα το φτιάξουμε και θα βάλουμε «ενοικιάζεται»;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που εξέφρασε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος παράλληλα με τον προβληματισμό του μήπως ως πόλη θα πρέπει να αλλάξουμε γραμμή «πλεύσης» για τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις κι επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για την δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ.
Από την πλευρά του ο Κώστας Παπακωσταντίνου σημείωσε ότι «δεν φτάνει να λέμε στον αέρα ότι θα φτιάξουμε ένα κολυμβητήριο, σε μια περιοχή όπως η Αιγιάλεια που είναι τόσο κοντά στη θάλασσα θα πρέπει πρώτα απ`όλα να δούμε κατά πόσον έχει νόημα να λειτουργήσει ένα κολυμβητήριο», ενώ από την παράταξη Θεοδωρακόπουλου ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στα όσα… συζητιούνται στην πόλη περί επενδυτή που ήδη υπάρχει και ποιος είναι αυτός…

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ «ΓΑΝΤΙ» Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Χρήστος Σπηλιωτόπουλος στον οποίο απευθύνονταν τα «καρφιά», σήκωσε το «γάντι» και απάντησε για το ρόλο του αδελφού του Νίκου στην υπόθεση του Κολυμβητηρίου, «ο διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος τη Ευρώπης στον παγκόσμιο οργανισμό για την κατασκευή και τη λειτουργία των κολυμβητηρίων είναι αδελφός μου και όταν τέθηκε θέμα για την αξιοποίηση του κολυμβητηρίου ερωτήθηκε από εμάς. Κι αν θέλετε να τον καλέσουμε στο συμβούλιο όταν έρθει το θέμα προς συζήτηση» ανέφερε μεταξύ άλλων δίδοντας παράλληλα κάποιο οικονομικά στοιχεία για το κόστος διόρθωσης των αντλιών τους θερμοστάτες κλπ.
*Από τη πλευρά του ο δήμαρχος όταν έφτασε η ώρα να απαντήσει ανέφερε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν μελετητή, ότι δεν έχει καταθέσει φάκελο παρά μόνον τα στοιχεία που του ζήτησε ο υφυπουργός για την υφιστάμενη κατάσταση και πως «δεν μπορώ να τα ξέρω όλα και να τα λύσω όλα. Όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο θα έρθει το θέμα προς συζήτηση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καλαμίδας: Θα σας «λιώσουμε στα νούμερα… Εδώ μέσα θα είστε «αρσακειάδες»
Στα ύψη η κόντρα με Θεοδωρακόπουλο  για τα σκουπίδια Με αφορμή σχόλιο του Στάθη Θεοδωρακόπουλου σ`ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ότι «συνεχίζεται το πάρτι…» οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα στο δημοτικό συμβούλιο με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να απαντά: «Θα σας λιώσουμε στα νούμερα! Εδώ μέσα θα είστε «αρσακειάδες», κι αφού θέλετε να μιλάμε για τα «πάρτι» σας παραθέτω μόνον τους αριθμούς και τα σχόλια είναι περιττά:

Το 2011 η μεταφορά των απορριμμάτων κόστισε 2,6 εκατομμύρια ευρώ. το 2012 1.592.000€, το 2013 885.000€ και για το 2014 μέχρι σήμερα περίπου 500.000€. Το ποιος έκανε πάρτι και πού πηγαίνατε τα σκουπίδια θα τα δούμε…»