xoreftikos 2013 BΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ.
Κυριακή απόγευμα 15 Μαρτίου έγινε η πρώτη πρόβα μουσικών – χορευτών, μαθητών που θα αποτελούν την πολυμελή χορωδία στην εκδήλωση του 5ου Δημοτικού. Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ι του Χορευτικού, ενώ θα επαναληφθεί στον ¨ΑΠΟΛΛΩΝΑ¨ για να υπολογισθούν οι διαστάσεις αλλά και να ορισθεί ο αριθμός των ζευγαριών χορευτών που θα παρουσιάσουν χορούς, ενώ θα τραγουδούν μαθητές του 5ου Δημοτικού. Υπενθυμίζουμε ότι και πέρυσι το 5ο Δημοτικό είχε εκδήλωση για την Μ. Ασία που προκάλεσε πού καλή εντύπωση. Η εκδήλωση του 2015 ( Κυριακή 29 Μαρτίου ώρα 11.00 ) θα έχει τίτλο :< Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με το τρεχαντήρι της ψυχής μας> και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ.
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 Στεριανό συγκρότημα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, θα μεταβεί στην Ελευσίνα. Θα πάρει μέρος στην 1η συνάντηση – συναπάντημα Πελοποννησιακών συγκροτημάτων, που οργανώνει ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας. Σκοπός αλλά και στόχος της προσπάθειας που γίνεται, είναι η σύσφιξη των σχέσεων των Πελοποννησίων, και η διατήρηση ηθών και εθίμων. Τους χορευτές συνοδεύει ο ταμίας Γιώργος Νικολόπουλος ενώ υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο διευθυντής Χρ. Κιλιάς.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.
Με την είσοδο πλέον στην 38η χρονιά έντονης – αξιοζήλευτης δραστηριότητος ο Χορευτικός με 100 – 110 χρευτές – χορεύτριες θα παρελάσει την 25η Μαρτίου. Οι χορευτές αυτοί είναι μερικοί από τους χορευτές των τμημάτων παραστάσεων και θα έχουν ενδυμασίες οι άνδρες φουστανέλα Πελοποννήσου – μπουραζάνα Ηπείρου – Μεταξάδων ΄Εβρου – Αλμωπίας – Δυτ. Μακεδονίας και Αιγαίου. Οι γυναίκες Καραγκούνας Θεσσαλίας – Ορ. Κορινθίας – Μεταξάδων Έβρου – Δρυμού Θεσσαλονίκης – Δυτ. Μακεδονίας – Θάσου – Κάτω Παναγιάς Μ. Ασίας – Αιγαίου – Τρίκερι. Μερικοί από τους χορευτές αυτούς μετά την παρέλαση θα ανέβουν στα Ψηλαλώνια όπου θα παρουσιάσουν για μία ώρα περίπου επίκαιρους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.