syskepsi gia mitΑρκετή ώρα κράτησε χθες το πρωί η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου με τους καταστηματάρχες της οδού Μητροπόλεως με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων που  δημιουργήθηκε μετά από καταγγελία δημότισσας κι έφερε αναστάτωση. Δυστυχώς σε ένα κομμάτι της πάνω πόλης που πραγματικά έχουν δώσει ζωή οι καταστηματάρχες και δείχνει ως κύτταρο αναψυχής και ήπιας διασκέδασης, δημιουργείται πλέον μείζον θέμα, τα περιθώρια στενεύουν και φαίνεται ότι οι υποσχέσεις του δημάρχου στους καταστηματάρχες δεν μπορούν να βρούν σε αυτή τη φάση σοβαρό πεδίο εφαρμογής.
Το θέμα της «λειτουργικότητας» είναι πολύπλευρο αφού οι απόψεις διίστανται ωστόσο η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε στους καταστηματάρχες ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση στήριξής τους αφού αναμφίβολα τα καταστήματα δίνουν «ζωή» στο συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης. Επί της ουσίας το ζήτημα θα λυθεί εάν κι εφόσον προχωρήσει η ανάπλαση της Μητροπόλεως όπου θα γίνουν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων ωστόσο και προσωρινά υπήρξαν αρκετές ιδέες για να δοθεί λύση ώστε και οι καταστηματάρχες να μπορούν να δουλέψουν και οι πολίτες να μπορούν να διασχίζουν τα πεζοδρόμια.
Ούτε λίγο –ούτε πολύ ο δήμαρχος επιχείρησε να καθησυχάσει τους καταστηματάρχες, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσον θα μπορέσουν να εφαρμοστούν τα όσα υποσχέθηκε.

Η καταγγέλουσα μίλησε στον Ημερήσιο που ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες

Ο «Ημερήσιος» αναζήτησε την καταγγέλλουσα που λόγω της θέσης της στο παρελθόν σε δημόσια υπηρεσία αλλά και της εμπλοκής του συζύγου της στα δημοτικά με ενεργό ρόλο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αν μη τι άλλο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψή της και οι ενέργειές της και όπως προκύπτει από αυτές, δεν κάνει πίσω και επιμένει στην εφαρμογή του νόμου αλλά και στην απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στον «Ημ»: «Από τις 13 Δεκέμβρη του 2011 έκανα αναφορά στον τότε αντιδήμαρχο κ΄.Θανάση Παναγόπουλο που του ζητούσα να εφαρμοστεί ο νόμος. Έπεσαν τότε όλοι επάνω μου και έγινε «συμφωνία κυρίων» ώστε να αφήνουν στο πεζοδρόμιο της Μητροπόλεως (από τη συμβολή με την Μελετοπούλων έως τη συμβολή με την Ρωμανιώλη) τουλάχιστον 1,5μ. για τη διέλευση. Από την διερεύνηση του θέματος και τις άδειες που αναζήτησα είδα ότι έχουν δώσει 1,90  για κατάληψη και 80 πόντους προβλέπεται για δεντροστοιχία, συνολικά δηλαδή 2,70μ. κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί η διέλευση σε λιγότερο από τους 70 πόντους. Κι επειδή το τελευταίο διάστημα αποθρασύνθηκαν ακόμα περισσότερο, έκανα αναφορά στο δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την Αστυνομία. Ουδέποτε πήγα στον εισαγγελέα και βεβαίως ουδέποτε έθεσα θέμα για ηχορύπανση παρά μόνον για τη διέλευση, όμως από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεσή μου, από 14/10 όποιος έχει κάνει παράβαση καθήκοντος θα πρέπει να δώσει και τις ανάλογες εξηγήσεις…».

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ