enfiaΈως την Τετάρτη το αργότερο αναμένεται να εκδοθούν τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Σε αυτά θα είναι υπολογισμένες πλέον οι φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Καθώς, όμως, ο συνυπολογισμός των προνοιακών επιδομάτων στο οικογενειακό εισόδημα στέκονται αιτία για να χάσουν τις μειώσεις και τις ελαφρύνσεις τα πτωχά νοικοκυριά που τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν τρόπους και διορθωτικές κινήσεις για να μην αποκλειστούν από τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ χιλιάδες αναξιοπαθούντες.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν το πρόβλημα, λέγοντας όμως με το σύστημα δηλώσεων που εφαρμόζεται, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας από… το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που -για παράδειγμα- δηλώνουν οι εφοπλιστές στα εισοδήματα του πίνακα 6 του Ε1.

«Κάποιοι από τους πιο πλούσιους Έλληνες, με περιουσίες δισεκατομμυρίων, είναι άτομα με αναπηρία και δεν πληρώνουν καν έκτακτη εισφορά. Δεν μπορούμε να τους απαλλάξουμε και από τον ΕΝΦΙΑ», λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

crashonline.gr