dslimenikou2014Με την παρουσία των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Φιλιππάτου, συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για πρώτη φορά μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης και μάλιστα με “διπλή” συνεδρίαση, μία τακτική με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη και μία ειδική με μοναδικό θέμα την ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015.

Ο κ. Φιλιππάτος καλωσόρισε τα μέλη του νέου Δ.Σ., ευχόμενος καλή συνεργασία και εξηγώντας παράλληλα διάφορα διαδικαστικά θέματα. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο προηγούμενος αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου, ο οποίος ευχήθηκε καλή θητεία και δήλωσε διαθέσιμος να βοηθήσει σε οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί. Παράλληλα, τόνισε την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία του ferry boat και μάλιστα τοποθετώντας τη χρονικά σε περίπου 3 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μετά τη συγκρότηση σε σώμα, ορίστηκαν τα μέλη των διαφόρων επιτροπών του συμβουλίου. Αναλυτικά:

• Διατάκτης ορίστηκε όλο το Δ.Σ. πλην περιπτώσεων όπου προβλέπεται να είναι μόνο ο πρόεδρος.
• Επιτροπή παραλαβής-βεβαίωσης καλής εκτέλεσης υπηρεσιών, εργασιών και μεταφορών έτους 2014: Μαρινόπουλος Παναγιώτης με αναπληρώτρια την Κωστάρα Αγγελική, Μουτούσης Δημήτριος με αναπληρώτρια την Αντωνάτου Σοφία και Τσιούκα Ευαγγελία με αναπληρώτρια την Επαμεινωνδοπούλου Νίκη.
• Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων κάτω των 5.869,40 ευρώ έτους 2014: Αντωνάτου Σοφία με αναπληρωτή τον Μαρινόπουλο Παναγιώτη, Δούσκα Ειρήνη με αναπληρώτρια την Επαμεινωνδοπούλου Νίκη
• Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων άνω των 5.869,40 ευρώ έτους 2014: Κωστάρα Αγγελική με αναπληρώτρια τη Δούσκα Ειρήνη.
• Εκτιμητική Επιτροπή και καταγραφής άχρηστων ακινήτων ή κινητών υλικών λιμενικής ζώνης και λιμένα Αιγίου έτους 2014: Αντωνάτου Σοφία με αναπληρώτρια τη Δούσκα Ειρήνη, Τριανταφυλλόπουλος Γρηγόρης με αναπληρωτή τον Φιλιππόπουλο Βασίλη, τεχνικός υπάλληλος του Δήμου Αιγιαλείας που θα οριστεί από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
• Επιτροπή εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων, παραχωρήσεων χώρων και ακινήτων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για το έτος 2014: Φιλιππάτος Δημήτριος με αναπληρωτή τον Μαρινόπουλο Παναγιώτη, Αντωνάτου Σοφία με αναπληρώτρια την Κωστάρα Αγγελική, Μουτούσης Δημήτρης με αναπληρώτρια την Επαμεινωνδοπούλου Νίκη.
• Επιτροπή σφράγισης καταστημάτων έτους 2014: Κωστάρα Αγγελική με αναπληρωτή τον Μαρινόπουλο Παναγιώτη, Δούσκα Ειρήνη με αναπληρωτή τον Μουτούση Δημήτρη, Επαμεινωνδοπούλου Νίκη με αναπληρώτρια την Αντωνάτου Σοφία.
• Μέλος γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης-απομάκρυνσης-εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών: Μουτούσης Δημήτρης.
Για το θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου στην παραλία Αιγίου, το σώμα ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή της αίτησης, εκ μέρους της εκμισθώτριας, της λύσης εκμισθώματος, ενώ το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε νέο διαγωνισμό εκμίσθωσης.
Τέλος, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το έτος 2015, όπως και το σχέδιο του προϋπολογισμού για το προσεχές έτος κι ενώ είχε αποχωρήσει ο κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος.