Kammenossss-600x275Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλά για την προσπάθεια «εξαγοράς» ψήφων, τονίζοντας ότι αρκετοί βουλευτές του έχουν μιλήσει για απόπειρα χρηματισμού τους. Επίσης ξεκαθαρίζει πως ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα.

«Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί πατριώτες της χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να βρουν τους 180. Προσπάθειες εκβιασμού των βουλευτών έγιναν με το ΣΔΟΕ. Δεν είναι τυχαίο πως επτά βουλευτές μας τους επισκέφτηκε το ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο για διάφορες υποθέσεις, προκειμένου να τους εκβιάσει. Υπήρχαν πιέσεις, πιθανόν με οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω», τονίζει ο Πάνος Καμμένος και συνεχίζει: «Αν είχα συγκεκριμένα στοιχεία για χρηματισμό, θα τα κατέθετα. Για απόπειρα χρηματισμού μού έχουν μιλήσει αρκετοί βουλευτές, ότι τους πλησίασαν, όμως αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω νομικά, ώστε να τους οδηγήσω στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από τους ΑΝ.ΕΛ. δεν είχε ένα πολιτικό επιχείρημα, κάποια πολιτική δικαιολογία. Θα υποστούμε και απόπειρες αποστασίας και απόπειρες εκβιασμών από τον κρατικό μηχανισμό. Ακολουθούμε τον δύσκολο δρόμο και όσοι μείνουμε. Όσοι αντέξουμε. Εγώ αντέχω μέχρι τέλους».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επανέλαβε ότι για το κόμμα του οι εκλογές πρέπει να γίνουν… χθες και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ο ίδιος και οι βουλευτές του κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανέναν και δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη, που έδωσε τότε ζωή στο ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Υπάρχουν πρόσωπα που την κατάλληλη στιγμή θα τα προτείνουμε και εμείς. Πρόσωπα από το δικαστικό χώρο και Ελληνες πολίτες που έχουν διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Οσο για τον Κώστα Καραμανλή και τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. σε περίπτωση δικής του υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να προκύψει: «Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Η κυβέρνηση Σαμαρά γονυπετής ακολουθεί την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και δέχεται την άποψη Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Οι ΑΝ.ΕΛ. από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε πως Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου αλλοίωσαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και όχι ο κ. Καραμανλής. Εμείς επιμένουμε στο ότι ο Καραμανλής είχε δίκιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα αν και με στεναχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι ψήφισε μνημόνια. Θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να μιλήσει για την αλλοίωση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση» δηλώνει ο Πάνος Καμμένος και στέλνει ηχηρό μήνυμα για επαναδραστηριοποίηση του Κώστα Καραμανλή μετά τις εκλογές: «Μετά την ανατροπή της συγκυβέρνησης, ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού μετώπου».

Αναφορικά με το κεφάλαιο συνεργασίας των ΑΝ.ΕΛ. με το ΣΥΡΥΖΑ μετά τις εκλογές ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι όλα θα κριθούν από τις… κόκκινες γραμμές: «Υπάρχει προοπτική να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε διασφαλίσει τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Όπως και την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και τη διαγραφή του επαχθούς χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και των συνοδευτικών τόμων» τόνισε και ανέφερε ότι υπάρχει βελτίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την οικονομική πρότασή του.