theodorakopoulosΜε αφορμή την επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα) κ. Σωκράτη Καπλάνη (στις 29/10) προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία και αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας από τον κ. Δλημαρχο και μέσω αυτής τάσσεται εμφανώς και ξεκάθαρα υπέρ της λειτουργίας των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Οπτικής/Οπτομετρίας στο Παράρτημα της πόλεως του Αιγίου, από την Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας του πρώην Δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου, τονίζονται τα εξής:

” Όταν, το 2012, σύσσωμη η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος της Αιγιάλειας ξεσηκώθηκαν για την παραμονή του ΤΕΙ στο Αίγιο κι επέτυχαν τουλάχιστον τη συνέχιση λειτουργία ενός εκ των δύο Τμημάτων του, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών κ. Καπλάνης ήταν εκκωφαντικά απών,προκλητικά αδιάφορος και υπόγεια απέναντι από το παλλαϊκό αίτημά μας.
Δύο χρόνια μετά,η στάση του άλλαξε προς ημάς κι αυτό είναι ιδιαιτέρως θετικό για την επίτευξη του σκοπού μας.Ασχέτως του εάν αυτή η “ξαφνική” θετική του στάση οφείλεται σε εξυπηρέτηση προεκλογικών του σκοπών στην ηγεσία του Ανώτερου Τεχνολογικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ή σε “εσωτερική του μεταμέλεια”, οφείλουμε να τον καλωσορίσουμε στο..”κλαμπ” φίλων και υποστηρικτών της Αιγιάλειας!
Ας γνωρίζει πάντως, ως πνευματικός άνδρας, ότι οι θέσεις και οι απόψεις ταγών των Γραμμάτων και των Τεχνών δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται αναλόγως με το ποιος είναι Δήμαρχος ή Δημοτική Αρχή σ’ έναν τόπο, αλλά βάσει της ουσίας των θεμάτων αρμοδιότητάς του και της κοινής ωφέλειας!
Σε διαφορετική περίπτωση, μια τέτοια συμπεριφορά καθίσταται μικρόψυχη και εγωκεντρική”!