dhmoti syspeirosh aigialeiasΜε αφορμή την ενημέρωση που παρείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος (κατά την τελευταία συνεδρίαση) και τη συζήτηση που επακολούθησε για το Κολυμβητήριο Αιγίου,από τη Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, τονίζονται τα εξής:

“Ο δικαιολογημένος μεν αυθορμητισμός και η αδικαιολόγητη δε άγνοια της ουσίας των θεμάτων της περιοχής από μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής -μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου του Δημάρχου – δεν είναι δυνατόν να οδηγούν τα τοπικά πράγματα σε θολές ή αβέβαιες καταστάσεις,με σκόρπια λόγια και κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, που μόνο ουσία και χρησιμότητα δεν προσφέρουν στην κοινωνία μας.
Δε είναι ουδόλως τυχαίο ότι το Κολυμβητήριο Αιγίου, από την κατασκευή του κι έκτοτε ουδέποτε κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει , αφού καμιά Δημοτική Αρχή της τελευταίας 15ετίας δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι τέτοιο – αν κι όλες ήθελαν – εξαιτίας του άκρως απαγορευτικού εξοδολογίου του ετησίως!
Σήμερα επιχειρείται η λειτουργία και χρήση του…μέσω “συγγενών και φίλων” για τους οποίους όμως η Δημοτική Αρχή “παίζει το κρυφτούλι” και δεν απαντά στα σαφή κι εύλογα ερωτήματά μας:
– Έχει επιλέξει να δώσει τη χρήση του Κολυμβητηρίου σε ιδιώτες και σε ποια οικονομική βάση;
– Έχει αποφασίσει να επιβάλει στους Αιγιαλείς μελλοντικούς χρήστες, “χαράτσι” και σε ποιο ύψος;
– Έχει υπ’ όψη της τα καθημερινά και πάγια λειτουργικά προβλήματα αντίστοιχων αθλητικών κέντρων σε Αθήνα (ακόμα και σε Ολυμπιακά Ακίνητα), Πάτρα ή και αλλού;
– Πότε πρόλαβε να ιεραρχήσει τα προβλήματα των υποδομών αθλητισμού ανά την Αιγιάλεια κι έσπευσε να καταπιαστεί μόνο με τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου;Είναι τυχαίο κάτι τέτοιο ή υποκινούμενο;
Σε αυτά κι άλλα πολλά, η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσεις, παρά προτιμά, στον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας της, να διαδίδει στα ΜΜΕ αναλήθειες, ευσεβείς πόθους και αοριστολογίες!
Εκ πείρας και για την ορθολογική διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, θα προτείναμε στη νέα Δημοτική Αρχή να κοιτάξει κατάματα τα καθημερινά προβλήματα και αδιέξοδα της Αιγιάλειας, να “προσγειωθεί” στην σκληρή τοπική πραγματικότητα και ν’ αφήσει στην άκρη πράξεις εύκολου εντυπωσιασμού!
Όταν κι εφόσον εξεύρει συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και χρήσης του Κολυμβητηρίου Αιγίου, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το φλέγον θέμα, καταθέτοντας και τις δικές μας προτάσεις, δίχως να αναγκαζόμαστε ν’ αναλωνόμαστε σε ανούσιες συζητήσεις…κατ’ επιλογήν μάλιστα του ιδίου του Δημάρχου, που λόγω απειρίας ενθουσιάζεται και παρουσιάζει απλά “σχέδια επί χάρτου” και τυχαίες επαφές του,ως κάτι το ιδανικό”!