teiΆλλαξε γραμμή πλεύσης ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε χαρακτηριστεί “εχθρός του Αιγίου” από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ειδικότερα από τον πρώην δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο.Έτσι την κρίσιμη στιγμή ενόψει του «Αθηνά 2» όπου ο ίδιος ο Λοβέρδος έχει εμμέσως ανακοινώσει ότι θα βασιστεί στις εισηγήσεις των πρυτάνεων –προέδρων, η εισήγηση του Σωτήρη Καπλάνη όσον αφορά το Τμήμα Οπτικής /Οπτομετρίας είναι θετική για την παραμονή του στην πόλη του Αιγίου.
Μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο δήμο Αιγιαλείας η έγγραφη εισήγηση Καπλάνη προς Λοβέρδο με την οποία θέτει «7» σημεία βάσει των οποίων θα πρέπει να παραμείνει στο Αίγιο το τμήμα Οπτικής. Για το έγγραφο αυτό μίλησε ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ο δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του σώματος στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ς. Ο κ. Παναγόπουλος διάβασε το σχετικό έγγραφο αποφεύγοντας περιττούς πανηγυρισμούς, τονίζοντας όμως πως σοβαρό ρόλο στη “στροφή” Καπλάνη έπαιξε το Σύμφωνο Συνεργασίας που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση. Συμπλήρωσε εξάλλου, πως το έγγραφο αυτό απεστάλη στον κ. Λοβέρδο στο πλαίσιο της ενημέρωσης που ζητήθηκε εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να ληφθούν υπόψιν οι εισηγήσεις των προέδρων των ΤΕΙ για το μέλλον των αυτοδύναμων τμημάτων, όπως αυτό του Αιγίου.
Ο κ. Καπλάνης, στο έγγραφο με αριθ.πρωτ. 50322/24-10-2014, σημειώνει πως το τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας είχε πάντα εισακτέους με υψηλή βαθμολογία εισαγωγικών εξετάσεων και είναι ελκυστικό για νέους, καθώς καλύπτονται όλες οι θέσεις, ενώ παράλληλα εγγράφονται και επαγγελματίες -ακόμα και από μακρινές περιοχές, γεγονός που τονίζει την αναγνώριση και την κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση του τμήματος. Επίσης, αναφέρεται πως διορίστηκαν στο τμήμα δύο μέλη Ε.Π., επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα που προέρχονται από πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και του Καναδά, ενώ υπό διορισμό βρίσκεται ένα ακόμα μέλος Ε.Π.. Αναφορά γίνεται βεβαίως και στον άριστο εξοπλισμό που καλύπτει όλο το φάσμα των στόχων του τμήματος, όπως και το ότι δεν είναι ορθό να συγκεντρώνονται και να προσφέρονται όλες οι ειδικότητες στην Αττική, αποδυναμώνοντας έτσι την επαρχία. Τέλος, γίνεται εκτενής αναφορά στην άμεση συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος θα αναλάβει λειτουργικές ευθύνες και δαπάνες των τμημάτων, ενώ κατατίθεται και πρόταση συμμετοχής εκπροσώπου των ΟΤΑ που στηρίζουν τις σχολές και τα τμήματα, στα όργανα του ΤΕΙ (Συμβούλιο ή Σύγκλητο).