astynomia 5Ο αγώνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίμονος, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τα νέα ευρήματα στον Βύρωνα.
Σημείωσε ότι οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό υπό άκρα μυστικότητα.
Για τον συλληφθέντα, τόνισε ότι είχε στην κατοχή του σχέδια για τις δραστηριότητες του Ευ.Μαρινάκη και Θ.Φέσσα, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόεδρος της οποίας είναι ο Θ.Βενιάμης, αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα. «Σε μια δύσκολη συγκυρία κάποιοι ετοίμαζαν χτυπήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης συμπλήρωσε ότι στη γιάφκα του Βύρωνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι βάσει των σημειώσεων και των στοιχείων που βρέθηκαν πάνω στον συλληφθέντα, ετοιμαζόταν χτύπημα γύρω στις αρχές Οκτωβρίου. Για τον συλληφθέντα είπε ότι δεν συνεργάζεται με τις Αρχές και ότι αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στο διαμέρισμα αποφασίσθηκε μετά την διαπίστωση ότι εκεί έδωσε το παρόν ένας 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνήθηκε αρχικά να δώσει αποτυπώματα,

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική
Πέντε Έλληνες -τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι 23 και 30 ετών, και μία 25χρονη-, καθώς και ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική, μετά τις έρευνες σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των ερευνών είχε βρεθεί την Τετάρτη οπλισμός σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτι στην Αθήνα όπου φιλοξενείται προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στο πατρικό του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, 121 φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm, 11 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλομπ), ηλεκτρονικός εξοπλισμός, δύο φωτοβολίδες πυρσοί, δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων. Σε άλλα δύο σπίτια του 30χρονου έλληνα συλληφθέντος σε Αθήνα (και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι) και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήρης αμυντική χειροβομβίδα, πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, περίστροφο διαμετρήματος 38 mm, 5.000 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.
Τέλος, στο σπίτι του 30χρονου αλλοδαπού -αλβανικής καταγωγής-, στην Αθήνα, κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται την Πέμπτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, κατά περίπτωση για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, πλαστογραφία κλπ. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.