syskepsi poe otaΣτο Αίγιο βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, για να ενημερώσει τους συναδέλφους του δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Αιγιαλείας για τρέχοντα ζητήματα του κλάδου, όπως και για διάφορες σχετικές εξελίξεις. Η ενημερωτική ομιλία του κ. Μπαλασόπουλου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου «Απόλλων».
«Το success story της Κυβέρνησης είναι φρούδες ελπίδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλασόπουλος, σημειώνοντας πως οι ενημερωτικές ομιλίες όπως αυτή στο Αίγιο έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την ανταλλαγή απόψεων, όπως και του σχεδιασμού αντίδρασης στα σχέδια της Κυβέρνησης για μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Μεταξύ των θεμάτων που ανέλυσε στους υπαλλήλους του Δήμου, ο κ. Μπαλασόπουλος αναφέρθηκε στο μέτρο της αξιολόγησης που αποτελεί πρόκριμα απολύσεων, όπως τόνισε ο ίδιος, γι’αυτό και η κυβέρνηση επιμένει τόσο.
«Εμείς δεν αντιδρούμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων και στον έλεγχο των πτυχίων αλλά στον τρόπο με τον οποίο ορίζονται τα κριτήρια ελέγχου που μάλιστα είναι αντικρουόμενα». Άλλο θέμα που αναφέρθηκε ήταν το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο ναι μεν ετοιμάζει περικοπές για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ και ανεπαίσθητες αυξήσεις στους ΤΕ και ΠΕ αλλά παράλληλα προβλέπει και την κατάργηση της υπερβάλλουσας διαφοράς, που βεβαίως θα φέρει σημαντική μείωση στους μισθούς αρκετών πτυχιούχων και διπλωματούχων υπαλλήλων. Επίσης, έγινε αναφορά και στις ασφαλιστικές εισφορές και στο πάγιο αίτημα για βελτίωση παροχών, που σήμερα όλο και συρρικνώνονται.
Ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε και σε ερωτήσεις συναδέλφων του, προτρέποντάς τους παράλληλα σε αντιδράσεις με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης τόσο προς τους κυβερνώντες, όσο και προς τις νέες δημοτικές αρχές.