PERIFERIAKO 2014Πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου του καταρροϊκού πυρετού και τις επιπτώσεις της στην κτηνοτροφία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με προτάσεις μέτρων αντιμετώπισης της νόσου και των επιπτώσεών της θα έχουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κατά την επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα στην πρόσκληση της 16ης συνεδρίασης που υπογράφει η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, αναφέρεται πως θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Την εισήγηση για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, ενώ στην αίθουσα θα βρίσκονται και διευθυντικά στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας για τυχόν επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία.
Μεταξύ των 34 συνολικά θεμάτων που θα απασχολήσουν στην ημερήσια διάταξη τη συνεδρίαση, είναι η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», η εκλογή μελών νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών- Η Ελπίδα- της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου από τα εκλεγέντα μέλη, και η έγκριση αναγκαιότητας έναρξης διαδικασίας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο «Σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων για την διαμόρφωση υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ σε παραλία της Π.Ε. Ηλείας, στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης 3.1.3 του έργου Νο-Barrier» του Ε.Π. Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007 – 2013».