ImageHandlerΠάνω στα αυτοκίνητα ανέβηκαν πολίτες στο Περιστέρι – Από την ισχυρή βροχή έκλεισε η λεωφόρος Θηβών – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητά τους στη λεωφόρο Θηβών – Παρασύρσεις αυτοκινήτων – Ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στους δρόμους – Στις βόρειες περιοχές της Αττικής κινείται αυτή την ώρα το κύμα της κακοκαιρίας

Η κατακλυσμιαία βροχή προκαλεί χάος στην Αθηνα. Από περίπου τις 15:30 το μεσημέρι το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλεί τεράστια προβλήματα.
Στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Περίπου 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι ξεπερνούν τις 300 οι κλήσεις για απάντληση υδάτων που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από περιοχές κυρίως της Δυτικής Αττικής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο Περιστέρι όπου αναφέρθηκαν παρασύρσεις αυτοκινήτων από τα νερά της βροχής, όπως στην οδό Αγίου Ιεροθέου. Σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά.

Στη λεωφόρο Θηβών, στη συμβολή της με την Ιδομενέως οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η βοήθεια των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Σε πολλά σημεία της η λεωφόρος Θηβών έχει κλείσει ήδη από το πολύ νερό.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ατύχημα στη συμβολή της Θηβών με την οδό Σουλίου και κατά πληροφορίες μία οδηγός κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα νερά της βροχής.

Εκτός από το Περιστέρι, τα προβλήματα εστιάζονται σε Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Μενίδι, Ίλιον και Αχαρνές.

Μικροί χείμαρροι έχουν σχηματιστεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας προκαλώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Στο Χαϊδάρι από τη νεροποντή αποκλείστηκε η είσοδος του Αττικού νοσοκομείου. Πολίτες και ασθενείς δεν είχαν πρόσβαση στο νοσοκομείο και χρειάστηκε η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής για να μείνει ανοιχτή η είσοδος του Αττικού.

protothema.gr