triantafullopoulosΘυμηδία και μόνο προκαλεί η ανακοίνωση της παράταξης Θεοδωρακόπουλου στον απόηχο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Αδυνατώντας προφανώς να αρθρώσουν τεκμηριωμένο δημοτικό λόγο με επιχειρήματα συνέχισαν και την επομένη του συμβουλίου στο ίδιο προκλητικό ύφος με άναρθρες κραυγές, ύβρεις και συκοφαντίες.
Στην ολισθηρή οδό που επέλεξαν -και ως μειοψηφία- να πορευτούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε(!), επιλέγοντας συνειδητά να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας προσφέροντας στον δημόσιο διάλογο και στα δημοτικά της πόλης με ουσιαστικές παρεμβάσεις, άσκηση ελέγχου και δημιουργική σκέψη. Στοιχεία που προφανώς ενοχλούν την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αφού καταδεικνύουν πλέον στα δημοτικά πράγματα το πραγματικό «μέγεθος» των προσώπων που διαχειρίστηκαν, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία την πρώτη θητεία του ενιαίου δήμου μας.
Οι παρεμβάσεις μας στα μείζονα θέματα της συνεδρίασης για την πόλη –Κολυμβητήριο, ΤΕΙ, Αλυκή και άλλα- απέδειξαν το ποιος ασκεί πραγματικό έλεγχο, κριτική ουσίας και παραγωγική σκέψη με σεβασμό στον διάλογο και την Δημοκρατία. Στον αντίποδα η οχλαγωγία και το «βουητό» από το έδρανα της μείζονος μειοψηφίας ρύπαναν την ατμόσφαιρα του δημοτικού συμβουλίου.
Η στοχευμένη επίθεση στον επικεφαλής της παράταξής μας επελέγη ατυχώς ως παραπλανητική «αντιπαλότητα» προκειμένου να διαστρεβλωθεί η αλήθεια για τις ψηφοφορίες που έχασε η παράταξη Θεοδωρακόπουλου αλλά ιδίως για να αλλάξει η «ατζέντα» των ουσιωδών ζητημάτων που αναδείχθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ.:

-Η απόκλιση κατά 500% των δαπανών καθαριότητας από το 2011 ως το 2014 από 2,6εκ. στις 500 χιλ. αντίστοιχα με συνολική δαπάνη 5,5 εκ.ευρώ στην θητεία τους θα ήταν σίγουρα ένα θέμα που θα έχριζε απαντήσεων και ανακοινώσεων σήμερα.

-Η σωρεία ενταλμάτων μέσω δικαστικών αποφάσεων για μη σύννομες ενέργειες και οι απευθείας αναθέσεις επίσης αποτελούν πάντα ένα μελανό σημείο και γι`αυτό η παράταξή Θεοδωρακόπουλου με μια κίνηση «ανφέρ» απέναντι στην έλασσον μειοψηφία επεδίωξε να αποκλείσει από την οικονομική επιτροπή τον επικεφαλής της παράταξής μας με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά ενέργεια αυτοπρότασης και αυτοψήφισης για να κρατήσουν και τις «3» θέσεις της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή όπου ασκείται κατ`εξοχήν ο οικονομικός έλεγχος της νέας δημοτικής αρχής αλλά και της περασμένης περιόδου…

-Η απόκλιση του προϋπολογισμού κατά 500 χιλ.ευρώ στις ασφαλιστικές εισφορές όχι μόνο προβληματίζει αλλά προκαλεί και τον κοινό νου για τα έργα και τις ημέρες συγκεκριμένων προσώπων.

Αντί απαντήσεων ουσίας επελέγη η τακτική του αποπροσανατολισμού για μια καθαρή διαδικασία για τις θεσμοθετημένες θέσεις της μειοψηφίας όπου στο μεν Νομικό Πρόσωπο προβλέπονται δύο θέσεις και το σώμα υπερψήφισε τους κ΄.κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και Κώστα Παπακωνσταντίνου, για τη δε ΔΕΥΑ όπου προβλέπεται μία θεσμοθετημένη θέση της μειοψηφίας το σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε τον κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο αντί του κ΄.Μιχάλη Κωσταντίνου. Σ`όλα τα όλα όργανα: Λιμενική Επιτροπή, ΔΗΚΕΠΑ και άλλες «20» επιτροπές εκπροσωπείται η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ποιος είναι λοιπόν ο αληθινός ισχυρισμός του κ΄.Θεοδωρακόπουλου και των συν αυτώ… Ό,τι δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους ελέγχοντας τη δημοτική αρχή ή ότι η ισχυρή παρουσία της παράταξής μας στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις τους…
Επιπλέον, μια και έκαναν λόγο για «επιταγές» τους θυμίζουμε ότι, οι θεσμοθετημένες θέσεις που επιβάλλεται η παρουσία της μειοψηφίας και συμμετέχουμε είναι θέσεις… άμισθες!!! Ως εκ τούτου τα πρόσωπα που στην προηγούμενη θητεία δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα δίνοντας έμμισθες θέσεις σε πρόσωπα από την μειοψηφία δεν θα έπρεπε να ανερυθρίαστα να ομιλούν σήμερα…
Οι συμπολίτες μας, ακόμα και αυτοί που εγκλωβισμένοι (μέσα από διορισμούς, εξυπηρετήσεις, διευκολύνσεις, εργολαβίες και απευθείας αναθέσεις) αναγκάστηκαν να τους ψηφίσουν, μας ζητούν να επιμείνουμε στην διαυγή πορεία πολεμώντας νοσηρές νοοτροπίες των σύγχρονων «μαυρογιαλλούρων» διαμηνύοντάς τους ότι: θα`πρεπε… να υπάρχει και φιλότιμο!!!