benizelos«Αν αποφευχθούν πρόωρες εκλογές το Μάρτιο, η χώρα θα αλλάξει σελίδα και δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και νέα τρόικα», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν ζητούμε προκαταβολή της προεδρικής πλειοψηφίας, αλλά ανατροπή των τεχνητών εντυπώσεων» προσθέτει.

Ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για τυχοδιωκτισμό με μόνο στόχο την εξουσία, ενώ σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη λύση για το χρέος ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Προφανώς. Σε σχέση με την αντιπολίτευση, ισχύει το όταν εμείς γυρίζαμε αυτοί πήγαιναν» και νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την πυρίτιδα», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλέον την τρόικα, και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είναι σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό υπογραμμίζει στο μεταξύ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais. “Έχουμε την ευκαιρία για να γυρίσουμε σελίδα” δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο».

Πηγή: skai.gr