foititesΑπό σήμερα, μέχρι και τις 17 Οκτώβριου, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστήμια ή ΤΕΙ για να πάρουν μετεγγραφή.

Η κατάθεση της αίτησης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, και θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο http://solon.it.minedu.gov.gr.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές είναι η εξής:

1ον. Οι φοιτητές θα ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

2ον Στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν χρήση του 8ψήφιου κωδικού εξετάσεων και του προσωπικού κωδικού ασφαλείας που δημιούργησαν.

3ον Θα δηλώσουν την κατηγορία στην οποία ανήκουν, την προτίμησή τους για την αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα που επιθυμούν να μετεγγραφούν, ή αν πρόκειται για περισσότερες από μια αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα ανά Περιφέρεια τη σειρά προτίμησης σε όλες αυτές, καθώς και κάποια προσωπικά στοιχεία.

Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, πρέπει να εκτυπώσουν την αίτησή τους, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβαν και να προσκομίσουν στο Ιδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.

crashonline.gr