dhmos aigioyΦάκελο δικαιολογητικών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατέθεσε την Παρασκευή ο Δήμος Αιγιαλείας, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, Νομικά Πρόσωπα ∆ημοσίου ∆ικαίου, Εκκλησιαστικά Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, φορείς της Εκκλησίας και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σύμφωνα με το ν. 2646/1998 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ∆ικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Όπως έχει γράψει ο «Ημ», το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη Σχεδίων που θα λαμβάνουν υπόψη τις εξατομικευμένες ανάγκες των αστέγων. Κωδικοποιημένα οι ομάδες-στόχος του προγράμματος είναι:
-οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων
-οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των ∆ήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας
-γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας,
-άτομα που φιλοξενούνται σε ∆ομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη, οι δράσεις αφορούν στην ανακούφιση των ωφελούμενων τόσο με την κάλυψη, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, του κόστους του ενοικίου αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική κ.α.
Υπολογίζεται πως στην Αιγιάλεια μπορούν να ωφεληθούν, εφόσον εγκριθεί η αίτηση του δήμου, περίπου 70 οικογένειες. Γι’αυτό το λόγο, ορίστηκε ως επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος η κα Ψυχράμη, με την αρωγή τριών αρμοδίων δημοτικών υπαλλήλων, ώστε μετά την τυχόν έγκριση από το Υπουργείο και ακολούθως την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, να ξεκινήσει αμέσως η υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ