wifi Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για το έργο «Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi hotspots) στην Ελληνική Επικράτεια».Οι προσφορές που υπεβλήθησαν, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, είναι των: – Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος – Τελεστω Τεχνολογίες Πληροφορικής Και Επικοινωνιών Ε.Π.Ε. – Cosmos Business Systems, Συστήματα Πληροφορικής Και Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμη Εμπορική Και Βιομηχανική Εταιρία – Ζτε Ελλάς Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμος Εταιρία – Ιντρακόμ Ανώνυμη Εταιρία Τηλεπικοινωνιακών ΛύσεωνΣύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ.
Μέσω του δικτύου που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους.
Πάτρα και Αίγιο μέσα στα «hotspot»

Να υπενθυμίσουμε ότι και η Πάτρα αλλά και το Αίγιο είναι μέσα στους δήμους που έχουν επιλεγεί πιλοτικά και θα «γευτούν» την εξυπηρέτηση της σύγχρονης τηλεπικοινωνίας.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους. Ενώ, τέλος αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά από τις αρχές έως και τα μέσα του επόμενου έτους (2015).