agiasmos koinonikouΠραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το πρωί ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αιγιαλείας παρουσία μαθητών γονέων και καθηγητών που προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους και τις γνώσεις τους στα παιδιά της Αιγιάλειας.
Σήμερα στο κοινωνικό φροντιστήριο της Αιγιάλειας φοιτούν 80 μαθητές απ`όλη την Αιγιάλεια ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο συντονιστής και πρωτεργάτης της εξαίρετης αυτής κοινωνικής δομής κ΄.Βασίλης Παπαβραμόπουλος το γεγονός ότι «έπεσε» το όριο στα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη παιδιών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δίνει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να ενταχθούν στο Φροντιστήριο.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Βασίλειος Πετρόπουλος που μετά το πέρας της τελετής διένειμε στους μαθητές από μια τσάντα με σχολικά είδη (τετράδια κλπ.) δωρεά της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας που ούτως ή άλλως είναι αρωγός στο έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Από την πλευρά του ο συντονιστής του Φροντιστηρίου κ΄.Παπαβραμόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παρόντες κι ευχήθηκε στους μαθητές για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ανάγκες του φροντιστηρίου (όπως το φωτοτυπικό που δεν εξυπηρετεί όπως απαιτείται) και άλλα ζητήματα. Σημείωσε ωστόσο ότι από το δήμο δόθηκαν θερμαντικά σώματα για τις αίθουσες ενόψει χειμώνα, ενώ ευχαρίστησε τον Σύλλογο Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας για την δωρεά φωτοτυπικού χαρτιού στο Φροντιστήριο.
Παρόντες μεταξύ άλλων στην χθεσινή τελετή του αγιασμού ήσαν η αντιδήμαρχος Β.Ψυχράμη, η νέα πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Αλ.Τηλιγάδη αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Αιγιαλείας κ΄.Μένιος Κουτρόπουλος που προσέφερε μάλιστα τα γλυκίσματα –κεράσματα μετά τον αγιασμό (δωρεά από το κατάστημά του).